spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăExterneA cenzurat Kremlinul interviul lui Putin din Bild?

A cenzurat Kremlinul interviul lui Putin din Bild?

-

Interviul lui Vladimir Putin pentru Bild, publicat şi pe site-ul Kremlinului în limba rusă, a fost cenzurat de către personalul administraţiei prezidenţiale, scrie publicația „Moskovski Komsomoleţ”, citată de jurnalul Național, din Republica Moldova, transmite RFI.

Între versiunea originală, germană, și cea prezentată publicului rus există câteva diferențe notabile.

- Advertisement -

De exemplu, lipseşte replica jurnaliștilor în care aceștia explică diferența dintre Crimeea și Kosovo. Cităm: „guvernul central sârb a condus un război împotriva albanezilor kosovari și a expulzat mii de kosovari. Aceasta este diferența”. Citat închis. Reamintim, Putin spusese că, dacă oamenii din Kosovo au putut avea o opțiune pentru independență, atunci și cei din Crimeea au putut decide să se unească cu Rusia.

Referindu-se la situația din Donbass, jurnaliștii germani indică faptul că  acolo se luptă reprezentaţi ai forțelor guvernului central din Ucraina, pe de o parte și „separatiștii susţinuţi de Rusia”, pe de altă parte. În versiunea rusă, această exprimare este eliminată și înlocuită cu expresia: „acțiuni militare”.

- Advertisement -

De asemenea, a fost omisă fraza despre președintele Barack Obama care a „ironizat” Rusia. Versiunea rusă oferă o varianta mai puțin „emoțională”: „Cum ați reacționat la cuvintele președintelui american despre Rusia?”

Au existat diferențe notabile şi în ceea ce priveşte problemele privind Siria. Jurnaliștii germani au spus că Bashar al-Assad „este responsabil pentru zeci de mii de morți, și acest lucru este fără tăgadă”, in timp ce varianta rusă spune: „președintele sirian Assad aplică lovituri asupra propriului popor”.

În plus, site-ul Kremlinului a atribuit jurnaliştilor germani fraza „Noi luptăm cu provocări comune”, în timp ce în textul german această frază lipseşte.

În plus, pe site-ul Kremlinului, jurnaliştii germani îi mulțumesc lui Putin pentru „conversație excelentă și foarte detaliată”, dar în varianta Bild apare doar expresia – „Vă mulțumim pentru acest interviu”.

Este însă greu de stabilit care variantă este mai aproape de original, deoarece în înregistrările video întrebările jurnaliştilor au fost tăiate, fiind lăsate doar răspunsurile lui Vladimir Putin, scrie Moskovski Komsomoleț.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img