A cantat cu Ray Charles, dar Filarmonica Iasi nu il vrea

0
550

Unul dintre cei mai mari trompetişti din România, ce în trecut a cântat cu nume de renume ale muzicii mondiale, precum Ray Charles, a fost respins la un concurs organizat de Filarmonica Moldova Iaşi. Emil Bîzgă susţine că reprezentanţii instituţiei ar fi „aranjat concursul”, scrie adevarul.ro.

Unul dintre cei mai mari tropnetişti din România, ce în trecut a cântat cu nume de renume ale muzicii mondiale, precum Ray Charles, a fost respins la un concurs organizat de Filarmonica Moldova Iaşi. Emil Bîzgă susţine că reprezentanţii instituţiei ar fi „aranjat concursul”.

Emil Bîzgă spune că s-a întors în România în urmă cu aproximativ doi ani, din SUA. A aflat despre concursul derulat de către reprezentanţii Filarmonicii de pe site-ul instituţiei. Alături de el, la concurs s-a mai înscris Iulian Cristian Chiperi. „Ei au anunţat concursul pe plan naţional, cum este procedura. Aveau o informaţie pe site-ul lor oficial pe care eu am respectat-o, iar la avizierul lor era cu totul altă informaţie, În prima contestaţie am scris că a fost vorba despre cântatul recitalului pe «dinafară», aspect care nu se stipula în metodologia concursului. Am cântat foarte bine, extrem de bine, pentru România, şi nu numai. Am fost întrerupt după prima piesă, concertul de Haydn. În sală erau spectatori. Toţi erau supăraţi, toţi au văzut că acolo a avut loc o chestie urâtă, ilegală“, a precizat Emil Bîzgă.