spot_img
14.7 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăFapt DiversBrutalul Emir din Dubai

Brutalul Emir din Dubai

-

Emirul din Dubai a ordonat răpirea a două dintre fiicele lui şi a „intimidat-o” pe una dintre soţiile sale, prinţesa Haya a Iordaniei, determinând-o astfel să fugă în Marea Britanie, a anunţat joi justiţia din această ţară, relatează AFP.

Aceste concluzii ale unui judecător londonez au fost făcute în cadrul unui proces între Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, în vârstă de 70 de ani, care este şi şeful guvernului din Emiratele Arabe Unite, şi prinţesa Haya, în vârstă de 45 de ani.

- Advertisement -

Aceasta din urmă, devenită în 2004 cea de-a şasea soţie a suveranului din Dubai, a făcut senzaţie pe plan internaţional în vara anului trecut când a reuşit să fugă la Londra, luând cu ea pe cei doi copii ai cuplului, în prezent în vârstă de opt şi 12 ani.

Prinţesa Haya a demarat o procedură judiciară inedită împotriva soţului ei, de care, potrivit spuselor sale, ar fi divorţat în secret la începutul anului 2019. Ea a cerut judecătorului pentru chestiuni familiale de la Înalta Curte de Justiţie din Londra o măsură de protecţie împotriva unei căsătorii forţate ce l-ar putea viza pe unul dintre cei doi copii ai cuplului.

- Advertisement -

De asemenea, prinţesa Haya a cerut să beneficieze şi de o măsură de protecţie împotriva brutalităţii şi a solicitat custodia copiilor.

La rândul său, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a solicitat revenirea copiilor săi în Emiratele Arabe Unite.

În concluziile formulate asupra anumitor puncte procedurale, judecătorul londonez a considerat că emirul „a acţionat, începând de la sfârşitul anului 2018, într-o manieră ce a vizat intimidarea şi înfricoşarea prinţesei Haya”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img