spot_img
1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Jaful de la Telekom duce în Germania

EXCLUSIV/ Jaful de la Telekom duce în Germania

-

- Reclama -

In urma dezvaluirilor liderilor de sindicat din Telekom, Incisiv de Prahova si Flux 24 au demarat o investigatie comuna. Rezutatele acestei investigatii trebuie sa urneasca urgent D.I.I.C.O.T la sediul acestor firme in cascada pentru a se opri jaful.

- Reclama -

- Advertisement -

 ÎN FAPT, sub conceptul inventat „Think One”, adică sa gândești pentru toate companiile identic, inducându-se ideea că „Romtelecom si Cosmote sunt acum TELEKOM”,http://www.evz.ro/cosmote-si-romtelecom-devin-un-singur-brand-telekom.html  respectiv ca au format un Grup de companii denumit Telekom Romania și nicidecum, ca acestea reprezintă si sunt in continuare mai multe societăți distincte fiscal și juridic, în ultimii ani de zile salariații au fost obligați să presteze muncă forțată, neremunerată, in mod direct si individual pentru  toate și terții acestora.

Scandalul duce până în Germania.

- Advertisement -

DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE:

In investigatia noastra am descoperit cum un șef al departamentului de comunicare retail si merchandising din anul 2013 a fost obligat, sa supervizeze activitatea unor subordonați care aveau contract de munca exclusiv cu fosta Romtelecom, dar si salariați ai angajatorului acesstuia, fosta Cosmote. De asemenea, din perioada anului 2010 acessta a preluat întreaga activitate de munca relaționată la comunicare retail si merchandising a Germanos Telecom Romania, iar în decursul timpului si pana in iulie 2016 a avut ca sarcina si activități de munca prin care aloca spre avizare superiorilor cheltuirea de bani din bugetele tuturor companiilor pentru materiale de marketing. In tot acest timp, acesta a fost obligat sa efectueze cheltuieli din bugetul unei companii distincte fiscal, în folosul unei alte altei companii, în așa fel încât, consideram ca aceste companii distincte juridic si fiscal intre ele, au intenționat să-și ascundă profitul și probabil să nu achite la bugetul de stat taxele și impozitele datorate.

Majoritatea salariaților au fost forțați sa muncească in folosul altor companii fără recunoașterea muncii, la fel, au fost obligați să muncească ore suplimentare și neplătite. Astfel, a fost eludat bugetul de stat.

Ca un exemplu: într-o logica aritmetica pentru 1.000 de salariați pentru care nu se plătesc zilnic 2 ore suplimentare, la un interval de 5 ani, perioada de prescripție fiscală, rezultă o suma de cca. 10.800.000 euro, doar o valoare a orelor de munca efectuate si neplătite, fără sa cuantificăm taxele datorate bugetului de stat, fără sa includem în calcul munca si plata pentru zilele de week-end și sărbători legale sau munca nerecunoscuta si plata muncii datorate in folosul altor companii distincte juridic si fiscal.

 §  Compania Telekom Romania Communications SA;

§  Compania Telekom Romania Mobile Communications SA;

§  Compania Germanos Telecom Romania SA;

§  Compania Sunlight Romania Filiala București SRL;

§  Compania NEXTGEN („satelit al fostei Romtelecom);

§  Compania PRO SOLUTIONS („satelit al fostei Romtelecom);

§  Compania Telemobil SA;

§  etc.

Menționam ca societățile arătate mai sus sunt doar câteva dintre companiile in cascada ale unui acționariat comun, dar înrădăcinate intre ele, așa cum este si tânăra înființată e-Value International care este deținută de acționariat OTE si care furnizează servicii de Call Center „grupului” Telekom Romania, având in componenta acționariatului societățile OTE Grecia – Deutsche Telekom Germania – Statul român prin Ministerul Comunicațiilor.

In anul 2015, cca. 100 de salariați ai fostei Romtelecom care aveau o medie salariala de aproximativ 3.000 lei au fost amenințați cu o presupusa restructurare, care s-a finalizat cu „ofertarea” acestora sa demisioneze pentru a se angaja la e-Value International cu un salariu minim pe economie, la acea vreme de 1.250 lei/brut. Fosta Romtelecom, pentru o mai mare determinare, a subvenționat diferențele salariale pentru o perioada de 6 luni calendaristice. Salariaților care au respins oferta, pentru a accepta un acord al parților si in niciun caz o concediere urmare a unor clamate restructurări anunțate, au primit o valoare dubla fata de prevederile CCM.

Identic exemplului de mai sus sunt si multe alte situații petrecute in trecutul apropiat, astăzi, unul dintre cel mai uzitat mod fiind demisia dintr-o companie si angajarea in aceeași zi in alta, fără ca salariatul sa își schimbe nici măcar scaunul pe care se așază. Doar pentru a exemplifica fenomenul descris, sunt următorii salariați: RUSU Stefania (fosta Creata) si POSTELNICU Ciprian.

Suspicionam ca la nivelul companiilor probabil se diminuau taxele prin interpunerea uneia dintre societăți, care fie vindea produse achiziționate la preț mic către o altă companie din așa numitul grup Telekom Romania la un preț mai mare, în așa fel încât să creeze o cheltuială, aparent în scopul producerii de profit sau invers, însă în realitate de a modifica baza impozabilă.

Exemplu, în primele 3 trimestre ale anului 2015, conform cu ordinele de plata efectuate de fosta Cosmote, s-au virat către bugetul de stat taxe și impozite, estimate, pentru ca în trimestrul IV, compania să afirme că nu a existat profit impozabil aferent anului 2015, la momentul când organizația sindicala negocia CCM si a primit datele financiare in acest sens.

Teoretic și practic este probabil ca s-au constituit circuite artificiale de eludare a taxelor și impozitelor, plimbându-se banii dintr-o societatea în alta si/sau în scopul ascunderii, eventual diminuării bazei impozabile. Doar pentru a exemplifica probabilitatea demersurilor descrise mai sus, directorul financiar al fostei Cosmote, deținător de CIM parțial la fosta Romtelecom, Germanos si Sunlight, CFO la NEXTGEN (companie „satelit” a fostei Romtelecom), BUDEȘ Valentin, a părăsit intempestiv compania cu o oferta considerabila in bani, probabil încât sa păstreze tăcerea. La acea vreme organizația sindicala încerca sa descopere circuitul banilor dintre companii, ulterior a fost solicitat un audit „independent” extern, conform relatărilor din ZF: http://www.zf.ro/business-hi-tech/divizia-mobila-a-telekom-va-plati-pwc-romania-0-13-mil-euro-pentru-auditul-financiar-din-2016-15745754

Se prezuma ca Deutsche Telekom AG deține un contract secretizat cu posesoarele de brand Telekom din Romania prin care acestea plătesc uzufruct companiei mama din Germania, ceea ce arată că managementul unic impus de aceasta, fluctuează c/val uzufructului contractual în așa fel încât să existe întotdeauna, probabil o scurgere legală de bani în afara tarii, însemnând, totodată, si o lipsa de profitabilitate, inclusiv pentru Statul român prin MCSI. Relatările din presa si „bârfa” tot mai accentuată susțin ca pactul secret exista, acesta fiind si unul din principalele motive pentru care nu se reușește redresarea economica a fostelor Romtelecom si Cosmote.

Pentru a exemplifica: in data de 02 mai 2017, angajatii au fost informați verbal într-un cadru confidențial de către conducerea unica a companiilor, ca lunile martie si aprilie au fost primele luni profitabile. Este de notorietate pentru toți salariații companiilor ca recentele amenințări cu disponibilizarea au dus la scădere de randament profesional, ceea ce se vede si in țintele de vânzări realizate individual.

Suspicionăm faptul că de la impunerea unui management unic in companiile cu acționariat Deutsche Telekom, compania mamă din Germania și-a rezolvat problemele financiare ce rezultau din aplicarea unor bonusuri consistente care nu puteau fi mascate in alte țări europene in care aceasta activează comercial, ceea ce rezultă, că fostul CEO Nikolai J.B. BECKERS, pentru reducerile de personal din Franța, sub pretextul angajării în România a beneficiat atât de prima de instalare cât și de prima de concediere de câteva milioane de euro.

De menționat că acesta, de la momentul plecării din compania Romtelecom, dar si a CIM-urilor multiple in restul companiilor, probabil pentru a putea fi justificate sumele de bani, acesta a figurat ulterior încetării contractului de CEO ca și consultant in cadrul Telekom, moment în care a fost redistribuit într-o altă țară.http://www.zf.ro/business-hi-tech/nikolai-beckers-isi-va-incheia-mandatul-in-fruntea-telekom-romania-14890456

Așa se prezuma că pentru întregul nivel de top management din România, deoarece primele de concediere sunt consistente spre exorbitante si secrete, 46% din valoarea acestora este suportată de Statul Român.

De asemenea, este cunoscut faptul că în perioada anului 2013 și până la implementarea brandului „.T…” la nivelul anului 2014, preocuparea principală a germanilor a fost cea referitoare la vânzarea de active, așa cum de altfel, a apărut spre vânzare Platul Telefoanelor si terenul aferent, la suma de 22.000.000 euro, vânzare stopată de Statul român și datorită sesizărilor salariaților către organele abilitate Se arată că sumele investite în rebranding, probabil și cele referitoare la uzufruct au provenit din vânzare activelor imobiliare ale fostei Romtelecom, unde Statul Român deține o cota parte de acțiuni de 45,99%.

O preocupare principala a fost ca o mare parte a clădirilor existente în centrul orașelor reședință de județe, sa fie evaluate spre evidențiere ca având un risc seismic ridicat (Romtelecom Banu Manta, etc.), salariații fiind concediați pentru închiderea sediilor, totodată, aceștia justificând astfel vânzările la valori sub prețul de circulație al pieței, către diferite persoane sau companii cooptate în această manoperă. Directorii departamentului Imobiliare care a fost special creat, fiind foarte des înlocuiți, probabil pentru a se pierde din „urme”.

Anunțata valoare de milioane de euro, investite doar pentru modificarea de brand a fostelor Cosmote și Romtelecom cu noul brand TELEKOM a fost în mare parte cesionată direct către companii din Germania, furnizori de mobilier, televizoare, casete luminoase, instalații electrice, din care una singură era din Austria.https://www.dcnews.ro/cosmote-i-romtelecom-au-devenit-telekom-romania-in-cea-mai-mare-campanie-de-rebranding-din-istoria-pie-ei-locale-de-telecomunica-ii_455114.html

Astfel, rezultă că producția și instalarea casetei luminoase cu sigla „.T…” de pe clădirea Romtelecom in care se afla magazinul Dorobanți din București, a avut o valoare de achiziție din Germania de cca. 40.000 euro, timp în care pentru producțiile din Romania a unor casete similare, prețul plătit a fost de până la maxim 5.000 euro.

Diverse studii de consultanta, marketing, implementare, etc. solicitate de toate companiile conduse de același unic fost CEO Nikolai J.B. BECKERS, a fost preferata societatea McKinsey & Company, la care era acționar fratele acestuia, iar astăzi, prin directorul executiv procese clienți POPOVICI Andrei este continuata tradiția. Astfel, toate veniturile alocate acestui proces au fost scurse către această firmă care a umflat prețurile exorbitant.https://www.telekom.ro/despre-noi/who-we-are/top-management/andrei-popovici/600001

Se mai arată că la nivelul top managementului aceștia sunt angajați care au toate cheltuielile suportate de companie, inclusiv pentru membrii familiei, fiind suportate chiriile pentru case in locații rezidențiale, școli private, etc.. Prin puterea funcției si a deciziilor, sunt cazuri acoperite când aceștia, în beneficiul familiei sale, au alocat sume de bani cu destinația de sponsorizări din banii companiei, în special acolo unde Statul român are participație de 46%.

Identic se pot identifica si cazuri prin care sponsorizările susținute către diverse organizații au fost direcționate așa încât acestea sa intervină in acordarea de premii speciale de recunoaștere a competentelor manageriale deosebite sau cursuri exclusiviste si exorbitante de MBA din același buget in care Statul român este participant la nivelul acționariatului.http://www.forbes.ro/articles/topul-celor-mai-puternici-oameni-de-marketing-din-romania-locul-1-todor-dimitrovski-telekom-romania-25071

Există în cadrul companiei departamentul de conformitate care se presupune că verifică derularea de contracte comerciale ale unor afaceri, pretins oneste, departament constituit din salariații unei companii și care muncesc în interesul și a altor companii fără CIM, decât cea la care au contract de muncă individual.

Aceștia aveau ca scop principal și mascheze pe cât posibil aceste nereguli cu tot felul de proceduri interne, etc. așa încât la un eventual control să prezinte justificări „pertinente” la fel cum de altfel, compania solicită audit „independent”, ori de câte ori intuiește că ar putea avea controale ale organelor abilitate.

Romtelecom, pentru succesul in „afaceri” oferă sub forma de mita servicii de telefonie-internet-televiziune administrațiilor de blocuri, pentru ca acestea sa devina pasive la situațiile incomode sau active la instalările zgomotoase din scările de bloc. De altfel, astfel de „oferte” se fac către diverse alte entități publice de drept public, privat sau mixte, pentru a deveni facile  intereselor diverse dictate de conducerea unica, care pentru a ascunde evidentele, emit contracte în fals cu pseudo-ofertă cu reducere de 100% si totodată, pe numele unor persoane inexistente si/sau fictive.

Întregul parc auto de sute de automobile este folosit in principal in interes de serviciu, in egala măsură și în interes personal, dar pentru care există foi de parcurs și justificări doar pentru interesul de serviciu, astfel încât aceste cheltuieli sa devina in totalitate deductibile fiscal. Așa a rezultat ca mulți dintre salariații care aveau ca responsabilitate parcul auto au fost „motivați” sa demisioneze cu acordul parților.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img