spot_img
4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăAnalizeDupă 23 ani o minimă reabilitare pentru femeia condamnată la 17 ani...

După 23 ani o minimă reabilitare pentru femeia condamnată la 17 ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

-

- Reclama -

O femeie condamnată la 17 ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o ea, ci fiul ei, va putea primi pensie pentru perioada în care s-a aflat după gratii, a decis Curtea de Apel Ploieşti, care a stabilit că vor fi calculaţi în muncă cei zece ani de detenţie. Acesta este cel de-al doilea dosar deschis de femeie în acest caz, după ce anterior, într-un alt proces, nu obţinuse câştig de cauză, transmite news.ro.

- Reclama -

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis să dea câştig de cauză Vioricăi Vişan, femeia care a stat zece ani în închisoare după ce a fost condamnată definitiv pentru uciderea soacrei sale, crimă pe care nu a comis-o ea, ci fiul ei.

- Advertisement -

”Admite apelul. Anulează sentinţa civilă nr. 2000/24.06.2016 pronunţată de Tribunalul Prahova. Evocând fondul respinge excepţiile tardivităţii, autorităţii de lucru judecat şi lipsei procesuale pasive a Casei Judeţene de Pensii Prahova. Admite cererea de chemare în judecată în parte. Obligă pârâtele să recalculeze pensia reclamantei cu luarea în calcul, ca vechime în muncă, a perioadei 21 octombrie 1994 – 8 octombrie 2004, în care a fost privată de libertate”, potrivit deciziei pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti.

Decizia instanţei este definitivă.

- Advertisement -

Reprezentanţi ai instanţelor din judeţul Prahova au declarat pentru News.ro că acesta este cel de-al doilea dosar deschis la Tribunalul Prahova de Viorica Vişcan, prin care aceasta a cerut ca cei zece ani petrecuţi pe nedrept după gratii să-i fie calculaţi drept vechime la pensie.

Femeia a deschis un process în acest sens la Tribunalul Prahova în anul 2013. La acea dată, un judecător de la secţia civilă a Tribunalului Prahova i-a dat femeii dreptate şi a dispus ca anii de detenţie să fie calculaţi la pensie. Ulterior, femeia a pierdut a Curtea de Apel Ploieşti, decizia fiind definitivă.

În anul 2015, Viorica Vişan a deschis un dosar la Tribunalul Prahova, însă de această dată a pierdut, judecătorii Tribunalului admiţând excepţia autorităţii lucrului deja judecat. La apel, Curtea de Apel Ploieşti a respins această excepţie şi i-a dat câştig de cauză reclamantei.

Viorica Vişan a executat zece ani de închisoare, între octombrie 1994 şi octombrie 2004, ea fiind condamnată pentru uciderea soacrei sale, faptă pentru a care a primit o pedeapsă de 17 ani de detenţie.

Ulterior condamnării, unul dintre fiii Vioricăi Vişan, arestat într-un dosar de furt, s-a autodenunţat din închisoare, spunând că el este cel care şi-a ucis bunica. Viorica Vişan a fost lăsată în libertate, iar în septembrie 2007 fiul ei a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea bunicii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img