spot_img
3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăSpecialJustiția refuză definitiv arestarea adjunctului de la Brigada Rutieră a Capitalei

Justiția refuză definitiv arestarea adjunctului de la Brigada Rutieră a Capitalei

-

- Reclama -

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, ca Daniel Piştea, adjunctul de la Brigada Rutieră a Capitalei, să fie cercetat în stare de libertate în dosarul privind muşamalizarea unui accident rutier produs de comisarul Marius Maghiari, decizia instanţei fiind definitivă, scrie gandul.info.

- Reclama -

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 18 august, ca Marius Maghiari să fie cercetat în continuare sub control judiciar, cu o nouă obligaţie – aceea de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi. Totodată, ceilalţi şase poliţişti inculpaţi în dosar au fost plasaţi şi ei sub control judiciar.

- Advertisement -

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reţinut, pe 31 iulie, pe Marius Maghiari, şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piştea, adjunct al aceleiaşi instituţii, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi pe Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2.

Marius Maghiari este acuzat că ar fi accidentat cu maşina o femeie, dar incidentul ar fi fost încadrat ca accident de muncă. Ceilalţi şapte poliţişti sunt suspectaţi că l-ar fi ajutat pe Maghiari, astfel încât fapta să nu fie încadrată ca accident rutier.

- Advertisement -

Judecătoria Sectorului 1 a respins, pe 1 august, propunerea procurorilor de arestare preventivă şi a decis cercetarea lui Maghiari sub control judiciar şi a colegilor săi în libertate.

Judecătorul a arătat că singurele infracţiuni cu privire la care există o suspiciune rezonabilă că ar fi fost săvârşite de Maghiari sunt cele de părăsire a locului accidentului, fapte pentru care doar în situaţii excepţionale în practica judiciară s-a dispus arestarea preventivă, mai ales că în acest caz nu este vorba de un accident rutier care să fi condus la decesul victimei. Totodată, potrivit motivării deciziei, faptul că Marius Maghiari şi-a transportat imediat victima la spital şi i-a urmărit evoluţia dimnuează într-o anumită măsură gradul de pericol social al faptei.

JS1 a demontat totodată mai multe dintre acuzaţiile procurorilor privind favorizarea lui Maghiari de către colegii săi, prin aplicarea etilotestului la o oră după ce au luat legătura cu acesta sau prin prezenţa lui Daniel Piştea, adjunctul Brigăzii Rutiere al Capitalei, la Secţia 2 de Poliţie unde Maghiari era audiat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img