spot_img
-1.1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizeÎn timp ce România exportă materii prime și importă alimente, cea mai...

În timp ce România exportă materii prime și importă alimente, cea mai mare companie alimentară sud coreeană își face fabrică in Ungaria

-

Cea mai mare companie din industria alimentară din Coreea de Sud îşi construieşte prima sa fabrică din Europa Centrală în Ungaria, creând două sute de noi locuri de muncă în localitatea Dunavarsány, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la Budapesta.

- Reclama -

Potrivit comunicatului ministerului, şeful diplomaţiei ungare a relatat că întreprinderea sud-coreeană din industria alimentară CJ Foods înfiinţează o fabrică de producţie alimentară şi un centru de depozitare la Dunavarsány, ca parte a noii sale investiţii ecologice. Dezvoltarea în valoare de aproximativ 31 miliarde de forinţi (75,5 milioane de euro), pentru care statul ungar oferă un sprijin de 5,3 miliarde de forinţi (13 milioane de euro), contribuind, astfel, la crearea a două sute de noi locuri de muncă în primă fază.

- Advertisement -

În discursul său, ministrul a subliniat că marea majoritate a produselor care vor fi produse aici vor fi vândute pe pieţele din Europa de Vest, în timp ce compania va achiziţiona materii prime în primul rând de la fermieri şi furnizori maghiari.

Szijjártó a relatat, totodată, că este vorba de cea mai mare companie din industria alimentară din Coreea de Sud, care are şaizeci de fabrici în întreaga lume, astfel că a fost o concurenţă acerbă pentru obţinerea investiţiei.

- Advertisement -

Ministrul ungar de externe a specificat că în Ungaria sunt prezente, deja, peste trei sute de companii sud-coreene, valoarea totală a investiţiilor acestora apropiindu-se de zece miliarde de euro, ceea ce face ca aceasta să fie a patra cea mai mare comunitate de investitori din ţară.

Péter Szijjártó a vorbit şi despre crizele din ultimii ani, specificând că este important să tragem concluziile potrivite în urma lor. Un exemplu este că ţara trebuie să fie capabilă să îşi producă singură alimentele de care are nevoie; acest lucru nu a fost niciodată atât de important – în lumina epidemiei de coronavirus şi a războiului din Ucraina, care a provocat deficite serioase de aprovizionare în unele părţi ale lumii, acest lucru a devenit chiar o chestiune de securitate naţională.

Ministrul a salutat, de asemenea, faptul că agricultura şi industria alimentară din Ungaria a stabilit anul trecut un nou record: valoarea producţiei a ajuns la 6500 de miliarde de forinţi (15,8 miliarde de euro), iar în primele nouă luni ale acestui an a depăşit, deja, 5000 de miliarde de forinţi (12,2 miliarde de euro).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img