spot_img
9 C
București
sâmbătă, octombrie 26, 2024
AcasăAnalizeCum a fugit judecătorul român la CPI din dosarul Bibi

Cum a fugit judecătorul român la CPI din dosarul Bibi

-

Curtea Penală Internațională (CPI) a înlocuit-o pe judecătorul român Iulia Moțoc ca membru al completului de trei membri, care decide asupra unui potențial mandat de arestare a premierului israelian Benjamin Netanyahu din cauza acuzațiilor de crime de război din Gaza, cu judecătorul sloven Betty Hohler. Instanța a anunțat astăzi că Moțoc a cerut să fie înlocuit din motive de sănătate, fără a oferi detalii, relatează STA.

- Reclama -

Iulia Moțoc este soția lui Mihnea Moțoc. Mihnea Ioan Motoc (n. 11 noiembrie 1966, București, România) este un diplomat român care a îndeplinit funcția de ministru al apărării în guvernul Dacian Cioloș în perioada 2015–2017. Anterior, el fusese ambasador al României în Regatul Unit si la UE.

- Advertisement -

În mai, procurorii ICC au cerut mandate de arestare pentru Netanyahu, ministrul israelian al apărării Yoav Galant și trei lideri Hamas, inclusiv Yahya Sinwar, Mohammed Deif și Ismail Haniyeh, care au fost uciși de forțele israeliene.

Procurorul șef al CPI, Karim Khan, a declarat la acea vreme că există motive pentru a suspecta că cei cinci bărbați au comis crime de război și crime împotriva umanității.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img