spot_img
9 C
București
sâmbătă, octombrie 26, 2024
AcasăActualitateSerbia ne bate categoric la exportul de servicii și produse IT: 4...

Serbia ne bate categoric la exportul de servicii și produse IT: 4 miliarde de euro

-

Ministrul sârb Informării şi Telecomunicațiilor, Dejan Ristić, a declarat astăzi că, în primele opt luni ale acestui an, creșterea veniturilor din exportul de servicii și produse TIC este cu 19 % mai mare decât în 2023, iar câștigul din acest an la exportul de servicii TIC va depăși patru miliarde euro.

- Reclama -

Ministrul Ristić a declarat că profitul în exportul de servicii și produse tehnologice si informaționale a atins anul trecut un record de 3,44 miliarde de euro și că anul acesta se asteaptă o creştere.

- Advertisement -

„Acest rezultat se datorează faptului că doar în câțiva ani am stabilit un cadru legislativ, am creat o infrastructură bună prin parcuri științifice și tehnologice și prin Institutul de Inteligență Artificială, apoi prin Centrul Datelor de Stat, care este unul dintre cele opt astfel de institute din Europa”, a declarat Ristić pentru TV Prva.

El a adăugat că Serbia este lider în regiunea Europei de Sud-Est în sectorul telecomunicațiilor și că sectorul TIC reprezintă 12,2% din economia sârbă.

- Advertisement -

Ministrul a mai spus că în acest sector sunt angajați 115.000 de oameni și că salariul mediu este de aproximativ 250.000 de dinari.

Când vine vorba de introducerea rețelei 5G în Serbia, ministrul a precizat că procedura a început în septembrie, și că pe 29 octombrie se va încheia dezbaterea publică despre regulamentul privind condițiile minime de introducere a rețelei 5G.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img