spot_img
17.2 C
București
vineri, octombrie 25, 2024
AcasăAnalizeMircea Fechet anunță o premieră în România: Parteneriat cu Google pentru combaterea...

Mircea Fechet anunță o premieră în România: Parteneriat cu Google pentru combaterea transportului ilegal de lemn

-

“Tehnologia modernă de analiză în timp real bazată pe inteligență artificială a fiecărui transport din SUMAL reprezintă aliatul nostru în lupta cu tăierile ilegale. Rezultatele pe care le-am avut în urma proiectului pilot de anul trecut ne-au demonstrat că SUMAL 2.0 merită pus sub o lupă digitalizată cu mult mai performantă, cum este cea a serviciilor de tip Cloud și a inteligenței artificiale”, afirmă Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

- Reclama -

Acesta anunță parteneriatul încheiat cu Google pentru combaterea transporturilor ilegale de lemne, adăugând că în acest fel nimeni nu-și va mai permite să încarce orice în SUMAL, pentru că fiecare informație va intra sub lupa acestui scanner performant.

- Advertisement -

”În momentul de față, avem în lucru analiza avizelor de însoțire din perioada decembrie 2023-august 2024 și sunt convins că soluția software bazată pe tehnologiile Google Cloud va realiza o analiză rapidă și performantă a tuturor acestor transporturi”, a adăugat ministrul liberal.

Conform Ministerului Mediului, Programul pilot SUMAL 2.0, alimentat de Gemini, a analizat eficient cantități mari de date, inclusiv 400.000 de permise și 1,6 milioane de fotografii, cu un succes notabil asupra reducerii activităților ilegale de tăiere forestieră în România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img