spot_img
18.5 C
București
marți, octombrie 22, 2024
AcasăActualitateFrankfurter Allgemeine Zeitung: Ar fi prea simplu ca rezultatul slab al Maiei...

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ar fi prea simplu ca rezultatul slab al Maiei să fie atribuit exclusiv intervențiilor Moscovei

-

Frankfurter Allgemeine Zeitung analizând rezultatele din Moldova consideră că ”ar fi prea simplu ca rezultatul slab să fie atribuit exclusiv intervențiilor Moscovei”. Cotidianul conservator punctează: ”Combaterea corupției și promisiunea fundamentală a Maiei Sandu de a reforma justiția au avut doar succese limitate”. În plus, ”multor moldoveni le merge, economic, mai rău decât cu niște ani în urmă”.

- Reclama -

Astfel se explică de ce în locul unui succes electoral tranșant, consolidat de un rezultat la fel de clar la referendum, Maia Sandu s-a ales cu două alte referendumuri: primul, peste două săptămâni, în turul de balotaj, va decide cu privire la viitorul ei politic, urmat, anul viitor, de alegerile parlamentare. ”Ambele ar putea pune capăt viitorului european al Republicii Moldova”, conchide comentariul FAZ, ziar care mai publică un articol în care subliniază că Maia Sandu va trebui să-și mobilizeze susținătorii la maxim în următoarele două săptămâni pentru a obține majoritatea împotriva unui adversar care va atrage și voturile celorlalți contracandidați proruși din primul tur.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img