spot_img
17.5 C
București
marți, octombrie 22, 2024
AcasăAnalizeKelemen Hunor: Nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor

Kelemen Hunor: Nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor

-

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a apreciat luni că nu trebuie organizat niciun referendum în ziua alegerilor, ci în orice altă zi şi a evidenţiat că votul politic pentru Parlament sau pentru prezidenţiale trebuie ‘lăsat liber de orice altă interferenţă’, pentru că ‘părerea cetăţenilor este importantă’.

- Reclama -

„Nu am discutat despre referendum absolut deloc. Din punctul meu de vedere, nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor. Sunt de acord cu referendumul, cu referendum local oricând şi pe orice subiect important pentru comunităţile locale, nu doar pentru Bucureşti, fiindcă eu cred că părerea cetăţenilor în astfel de decizii este importantă. Dar eu nu aş suprapune niciodată, cu niciun vot politic, nici în Bucureşti, nici în altă parte. Am văzut, a făcut Băsescu, a făcut Iohannis şi cu ce ne-am ales? Cu nimic. Deci, din acest punct de vedere, votul politic pentru Parlament, pentru prezidenţiale, trebuie lăsat liber de orice altă interferenţă. Dar da, pentru referendum, într-o altă zi, oricând”, a declarat liderul UDMR, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

- Advertisement -

Întrebat cum comentează faptul că reprezentanţii PSD-PNL nu-şi vorbesc, dar instituţional colaborează, el a răspuns: „Penibil!”

Potrivit acestuia, „se vede că este o polarizare a societăţii, foarte-foarte adâncă”. „Dar asta nu te opreşte să mergi pe drumul pe care l-ai ales”, a adăugat el. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img