spot_img
13.2 C
București
vineri, octombrie 18, 2024
AcasăAnalizeBiden despre Ucraina: Va fi o iarnă foarte grea

Biden despre Ucraina: Va fi o iarnă foarte grea

-

Președintele american Joe Biden, vorbind despre conflictul din Ucraina, a spus că se apropie o „iarnă foarte grea”.
„Ne îndreptăm către o iarnă foarte grea. Nu ne putem relaxa”, a spus Biden în timpul unei vizite în Germania, cuvintele sale sunt citate de agenția France-Presse.
Președintele american a mai spus că aliații NATO ar trebui să sprijine în continuare Kievul, subliniind că alianța „rămâne puternică și mai unită ca niciodată”.
Cu o zi înainte, ministrul francez de externe Jean-Noel Barrot a spus că Ucraina trece printr-un moment dificil, îi este greu să țină prima linie. El a remarcat că va fi mai greu pentru Ucraina din cauza iernii care vine.
În luna iunie a acestui an, ministrul Energiei al Ucrainei, Herman Galușcenko, a spus că țara a pierdut jumătate din capacitatea de generare a energiei electrice si nu are suficient pentru a supraviețui iernii, iar importurile de energie electrică nu sunt suficiente pentru a acoperi deficitul. Directorul Centrului Ucrainean de Cercetare Energetică, Alexander Kharchenko, a spus că întreruperile ventilatoarelor din Ucraina vor dura încă doi sau trei ani, prima iarnă în Ucraina fără întreruperi este posibilă abia în 2027 sau 2028.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img