spot_img
13.2 C
București
vineri, octombrie 18, 2024
AcasăAnalizeCiucă anunţă că PNL va depune în Parlament un proiect de lege,...

Ciucă anunţă că PNL va depune în Parlament un proiect de lege, pentru ca referendumul local anunţat de Nicuşor Dan să poată fi organizat în aceleaşi secţii de vot cu alegerile naţionale

-

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă după întâlnirea cu primarul Capitalei că PNL va depune în Parlament un proiect de lege, pentru ca referendumul local anunţat de Nicuşor Dan să poată fi organizat în aceleaşi secţii de vot cu alegerile naţionale, respectiv parlamentare sau prezidenţiale. El a precizat că, dacă nu va fi adoptat în Parlament proiectul, vor fi secţii separate pentru referendum.

- Reclama -

”Acum sunt discuţii legate de faptul că referendumul nu ar fi legal. În democraţie, trebuie să înţelegem că vocea poporului este suverană şi noi nu trebuie să blocăm, nu trebuie să punem pumnul în gură oamenilor. Motiv pentru care legalitatea acestui demers este foarte clară”, a spus Nicolae Ciucă, despre referendumul propus de Primarul Capitalei.

- Advertisement -

El a precizat că ”ceea ce trebuie rezolvat este legat de acea prevedere legală conform căreia referendumul se poate efectua în acelaşi timp cu alegerile generale, sau alegerile prezidenţiale, sau europarlamentare, dacă se desfăşoară în acelaşi timp cu un referendum naţional. Dacă nu este referendum naţional, atunci el se poate desfăşura organizându-se secţii de votare separate”, a precizat Ciucă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img