spot_img
6.3 C
București
vineri, octombrie 18, 2024
AcasăDezvaluiriCompania care vinde PATRIOT inclusiv in România prinsă cu șpăgi pentru...

Compania care vinde PATRIOT inclusiv in România prinsă cu șpăgi pentru oficiali străini

-

Guvernul SUA a ordonat companiei de apărare Raytheon să plătească amenzi în valoare de peste 950 de milioane de dolari pentru umflarea contractelor federale și mituirea unor oficiali militari străini de nivel înalt, s-a anunțat ieri în presa americanaă. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, Raytheon – care este o filială a RTX – nu a contestat acuzațiile, transmite Inpolitics.

Aceasta a fost de acord să plătească amenda și să încheie un acord de urmărire penală amânată (DPA) pe trei ani în legătură cu acuzațiile, care includ două capete de acuzare de „fraudă majoră împotriva Statelor Unite”. „Raytheon a recunoscut că s-a angajat în două scheme separate de fraudare a Departamentului Apărării (DOD) în legătură cu furnizarea de articole și servicii de apărare, inclusiv sisteme de rachete PATRIOT și un sistem radar”, se arată în declarația Departamentului Justiției.

Potrivit procurorilor, între 2012 și 2013 și din nou între 2017 și 2018, angajații Raytheon au furnizat „informații false și frauduloase” Departamentului Apărării în timpul negocierilor contractuale privind vânzarea de sisteme de rachete Patriot și privind operarea și întreținerea unui sistem radar. În ambele cazuri, procurorii au declarat că Departamentul Apărării a fost mințit și a ajuns să plătească companiei Raytheon cu 111 milioane de dolari mai mult decât ar fi trebuit. De asemenea, Raytheon a recunoscut că, între 2009 și 2020, a furnizat în mod repetat informații false Departamentului Apărării cu privire la costuri și prețuri pentru numeroase contracte guvernamentale, se mai arată în comunicatul departamentului de justiție. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img