spot_img
11.3 C
București
miercuri, octombrie 16, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Am solicitat Comisiei Europene prelungirea termenului de absorbție a...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Am solicitat Comisiei Europene prelungirea termenului de absorbție a fondurilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență

-

Am solicitat Comisiei Europene prelungirea termenului de absorbție a fondurilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență (RRF) dincolo de anul 2026.Ne aflăm deja în pragul anului 2025, iar nivelul de absorbție al fondurilor la nivelul statelor membre este, îngrijorător, sub 50%. În România, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a ajuns la doar 30%. Fără o prelungire a termenului limită, riscăm să pierdem fonduri substanțiale.În cazul României, motivul principal pentru rata scăzută a implementării PNRR este prestația slabă a Guvernului condus de Marcel Ciolacu, a anunțat europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

In perioada în care Nicolae Ciucă a fost premier și Marcel Boloș conducea MIPE, România a reușit să depună două cereri de plată prin PNRR. Datorită acestui start reușit, în septembrie 2023, România se afla printre cele șapte țări UE care încasaseră deja banii din două tranșe din PNRR. Trei tranșe încasase o singură țară. În conturile României intraseră, până anul trecut, 9,41 de miliarde de euro din PNRR (prefinanțarea plus primele două tranșe). Cu Marcel Ciolacu premier și ministru PSD la MIPE, tranșa a treia este în suspensie. Ciolacu și Câciu au adus României 0 euro în plus din PNRR. Mai mult, au apărut informații despre pierderea unor bani din tranșa a treia.Din păcate, România a fost depășită de multe state UE în ceea ce privește absorbția fondurilor din PNRR. Două țări au primit cinci tranșe, cinci țări au ajuns la patru tranșe, șapte țări au primit trei tranșe iar 15 țări au cel puțin două tranșe, mai spune Motreanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img