spot_img
11.4 C
București
miercuri, octombrie 16, 2024
AcasăAnalizeChina, coșmarul bijuteriilor coroanei economiei germane

China, coșmarul bijuteriilor coroanei economiei germane

-

Problemele din industria auto din Germania sunt în creștere și amenință tot mai mult cea mai mare economie a Europei. În septembrie, s-a făcut cunoscut despre problemele celui mai mare producător auto din republică: Volkswagen (VW), care a anunțat intenția de a închide mai multe fabrici din Germania, a concediat forțat angajați. Guvernul își dă seama de gaura financiară din buget dar nu are soluții.

- Reclama -

Anunțul VW privind planurile de a închide locurile de producție este o lovitură pentru sentimentul de sine al țării ca putere auto și economie care a fost cel mai mare exportator mondial la începutul acestui secol, scrie Bloomberg. „Germania și-a pierdut competitivitatea de mulți ani, iar acest lucru afectează acum fostele bijuterii ale coroanei economiei germane”, a declarat șeful de macroeconomie al ING, Carsten Brzeski .

- Advertisement -

Dar VW este doar „vârful unui aisberg mai mare”, a avertizat parlamentarul de opoziție al Uniunii Creștin Democrate din Germania, Jens Spahn, care face parte din comisia economică a parlamentului. Într-adevăr, alți giganți auto s-au confruntat și cu dificultăți – de exemplu, Mercedes-Benz și BMW.

În prezent, o amenințare serioasă pentru aceștia și pentru alți producători auto germani este dezvoltarea războiului comercial dintre Uniunea Europeană și China. Dacă China introduce taxe vamale pentru mașinile importate din Germania, acest lucru ar putea avea un impact fatal asupra afacerilor lor.

- Advertisement -

„China se transformă într-un coșmar”, spun analiștii Oddo BHF.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img