spot_img
20.4 C
București
miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăAnalizeIonel Bogdan despre noul șef al CJ Maramureș: Pentru că tot se...

Ionel Bogdan despre noul șef al CJ Maramureș: Pentru că tot se vaită Gabriel Zetea că sunt prea multe proiecte în portofoliul Consiliului Județean și nu știe cum să le gestioneze, îi mai las un proiect la cheie, cu proiect și finanțare asigurată, numai bun să îi taie panglica

-

Pentru că tot se vaită Gabriel Zetea (n.red-presedintele ales al CJ Maramureș, lider PSD) că sunt prea multe proiecte în portofoliul Consiliului Județean și nu știe cum să le gestioneze, îi mai las un proiect la cheie, cu proiect și finanțare asigurată, numai bun să îi taie panglica, dacă trece la treabă, desigur, și renunță la văicărelile publice.Astăzi, alături de Ligia Deca, ministrul Educației, și Laurențiu Batin, primarul comunei Giulești, am semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea Consorțiului Școlar Maramureș Nord – Campusul școlar rural Maramureș Nord construit de la zero în Giulești, un proiect în valoare de 45 de milioane de lei, finanțat prin PNRR, a anunțat pe Facebook președintele in exercițiu al CJ Maramureș si liderul local PNL, Ionel Bogdan.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE IONEL BOGDAN:

- Advertisement -

Cu ce ne ajută acest proiect?

În primul rând, le oferă tinerilor din Maramureșul Istoric oportunitatea de a beneficia de condiții moderne pentru a învăța o meserie aproape de casă, fără cheltuieli suplimentare din partea familiilor. De asemenea, tinerii școlarizați în cadrul campusului vor putea să muncească în companiile din parcurile industriale pe care le construim la Giulești și Bogdan Vodă, unde vor avea acces la locuri de muncă bine plătite, aproape de casă.

- Advertisement -

Ce construim concret în acest campus?

– Construirea și dotarea spațiului educațional – cu o capacitate 710 de elevi în două serii;

– Construirea și dotarea spațiului de cazare pentru elevi – cu capacitate de 60 de locuri de cazare

– Amenajarea de spații exterioare pentru recreere

– Infrastructură pentru acces auto și pietonal, inclusiv achiziționarea microbuzelor electrice pentru transportul elevilor

– Amenajarea utilităților necesare funcționării campusului.

Și pentru că tot se plânge Gabriel Zetea că nu are bani pentru proiecte, îl informez public că pentru acest proiect, pentru care primim 45 milioane de lei din fonduri europene, Consiliul Județean trebuie să vină cu o finanțare de 600 000 lei. Îl las pe el să calculeze proporția.

Campusul școlar rural din Giulești este cel de-al doilea campus profesional integrat din Maramureș, cu finanțare europeană, după cel din Baia Sprie, la care vor începe lucrările în curând.

Campusurile școlare și parcurile industriale sunt proiecte integrate, care vor asigura dezvoltarea economică pe termen lung a județului nostru și îi vor determina pe tinerii noștri să rămână acasă, să nu mai plece în alte județe sau în alte țări în căutarea unui trai mai bun.

Mulțumesc echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean Maramureș, Ministerului Educației, doamnei ministru Ligia Deca și domnului primar Laurențiu Batin pentru implicarea și susținerea acestor investiții importante pentru județul nostru.

Iar lui Zetea îi urez spor la muncă și îl asigur că voi monitoriza atent derularea proiectelor pe care i le las în diferite faze de realizare, mai ales că eu nu am avut acest privilegiu de a avea proiecte lăsate de el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img