spot_img
23.6 C
București
miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăAnalizePSD, după acuzaţiile PNL că ar fi blocat un proiect de lege...

PSD, după acuzaţiile PNL că ar fi blocat un proiect de lege care limita la 10% avansul în tranzacţiile imobiliare: O nouă dezinformare marca PNL

-

PSD a reacţionat, miercuri, după acuzaţiile făcute de PNL, că social-democraţii ar fi blocat un proiect de lege care limita la 10% avansul în tranzacţiile imobiliare, în comisia juridică, formaţiunea arătând că este o nouă dezinformare marca PNL, la fel cum au minţit că PSD le blochează proiectele cu pensiile militare.

- Reclama -

”Referitor la acuzaţiile unor reprezentanţi PNL că PSD le-ar fi blocat, prin intermediul fostei preşedinte a Comisiei Juridice, Laura Vicol, un proiect de lege care limita la 10% avansul în tranzacţiile imobiliare, Partidul Social Democrat face următoarele precizări: această acuzaţie este o nouă dezinformare marca PNL, la fel cum au minţit că PSD le blochează proiectele cu pensiile militare, când de fapt s-au încurcat singuri în propriile proiecte”, a transmis PSD.

- Advertisement -

PSD mai arată că în 2019, Laura Vicol nu era membru al Parlamentului României, ea fiind aleasă în 2020.

”⁠În 2020 şi 2021, PNL şi USR au format majoritatea din Parlament, iar preşedinţia Comisie Juridice era deţinută de USR, partenerul de guvernare de atunci al PNL. E normal să ne punem întrebarea ce interes au avut să nu adopte proiectul de lege pe care îl invocă acum. Doamna Laura Vicol a devenit preşedinte al Comisiei Juridice în noiembrie 2021”, subliniază PSD.

- Advertisement -

PSD mai spune că comisia de Industrii nu a formulat nici până acum un raport cu privire la proiectul de lege invocat.

”Nici PNL, nici alte partide nu au solicitat rediscutarea proiectului din 2019, lucru care nici nu ar fi fost posibil în absenţa unui raport de la Comisia de Industrii. La fel ca şi în cazul pensiilor militare, nimeni nu a blocat niciun proiect PNL privind limitarea avansului în tranzacţiile imobiliare. Se încurcă pur şi simplu în propriile minciuni”, completează PSD.

PNL i-a solicitat miercuri preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu să ceară colegilor săi deputaţi, să voteze de urgenţă, proiectul de lege al PNL, depus încă din 2019, care dacă nu ar fi fost blocat de PSD, nu ar fi permis un scandal Nordis. 

Proiectul reglementează punerea în aplicare a unei proceduri alternative de mediere a litigiilor, în situaţia unei plângeri din partea cumpărătorilor, în cazul nerespectării prevederilor legii dar şi problema avansului şi a modului în care este folosit. 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, de la Palatul Victoria, că s-a format un grup de lucru la Parlament, pentru modificarea legislaţiei, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img