spot_img
23.1 C
București
miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăAnalizeConsulatul General al României la Rostov-pe-Don își va înceta activitatea

Consulatul General al României la Rostov-pe-Don își va înceta activitatea

-

Consulatul General al României la Rostov-pe-Don își va înceta activitatea. Acest lucru a fost anunțat de reprezentanta Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, în timpul unui briefing.

- Reclama -

Potrivit acesteia, activitățile Consulatului General se vor înceta pe 14 octombrie. În schimb, serviciile consulare vor fi asigurate de Ambasada României la Moscova.

- Advertisement -

„Acest pas se datorează deciziei părții ruse de a denunța acordul interguvernamental bilateral privind deschiderea oficiului consular menționat”, a spus Zakharova.

În decembrie, guvernul rus a denunțat acordul prin care România a deschis o misiune diplomatică la Rostov-pe-Don. Ordinul în acest sens a fost apoi semnat de prim-ministrul Mihail Mishustin. Propunerea a fost înaintată de Ministerul rus de Externe după decizia României de a reduce personalul misiunii ruse la București: 11 diplomați ruși și 29 de cadre tehnice au părăsit țara. Zakharova a numit incidentul „un alt atac ostil” și a avertizat despre „degradarea relațiilor bilaterale”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img