spot_img
23.1 C
București
miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăAnalizeNicolae Ciucă: Condamn cu fermitate blocarea de către PSD a unui proiect...

Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate blocarea de către PSD a unui proiect de lege esențial pentru militarii noștri

-

”PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora. Din păcate, în Parlament, colegii noştri de la PSD au blocat adoptarea acestui proiect refuzând să sprijine procedura de urgenţă”, a transmis Nicolae Ciucă, după blocarea proiectului liberal de către PSD.

- Reclama -

Liderul PNL subliniază că sunt 200.000 de pensionari militari care merită respectul statului. Aceștia ar trebui să beneficieze de inițiativa PNL care este amânată de PSD din ”motive politice sau din orgoliu”.

- Advertisement -

”Din păcate, PSD rămâne partidul stat, un partid care refuză să facă dreptate românilor, preocupat doar să-şi conserve influenţa”, a accentuat Nicolae Ciucă.

”Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esenţial pentru militarii noştri, orchestrată de către PSD din motive pur politice. Pensiile militare nu ar trebui să fie un subiect de negociere sau orgoliu politic. Cer PSD să adopte de urgenţă legea care asigură actualizarea echitabilă a pensiilor militarilor români”.

- Advertisement -

Amintim că PSD a blocat săptămâna aceasta, în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, procedura de urgență pentru proiectul de lege inițiat de PNL.

Gabriel Andronache, liderul grupului de deputați liberali: „Am fost surprinși de faptul că nu am primit sprijin pentru aplicarea procedurii de urgență, care ar fi permis ca proiectul să fie dezbătut în maximum o săptămână”.

„Cred ca este doar o chestiune de orgoliu, cine inițiază primul acest demers. Nu cred că așa trebuie abordate lucrurile. Eu știu că a fost un acord în coaliție ca pensiile militare de stat să fie indexate. Nu am avut sprijinul colegilor de coaliție să accelerăm procedura, așa cum era normal”, a spus Andronache.

Pensiile militare nu fac parte din sistemul public de pensii, sunt reglementate ca sistem independent prin Legea nr. 223/2015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img