spot_img
21.3 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
AcasăAnalizeRomânia poate ajunge în câteva luni un regim autoritar sau un stat...

România poate ajunge în câteva luni un regim autoritar sau un stat cu mai puțină anti-democrație. Spre ce ne îndreptăm?

-

Prin eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială PSD visează să își subordoneze toată mișcarea suveranistă, în speranță că va lua toată guvernarea și prima funcție în stat. Aceasta a fost concluzia unanimă în mass media de ieri.

- Reclama -

Mai multe voci au afirmat, de-a lungul timpului, faptul că liderul AUR, George Simion este omul sistemului și de aceea PSD îl vrea ca unic lider al mișcării suveraniste și contracandidat al lui Marcel Ciolacu în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Tot publică a devenit și considerația că Viorel Hrebenciuc ar fi coordonatorul acestui scenariu în asociere cu Marcel Ciolacu și George Simion.

- Advertisement -

Și cum se putea realiza acest dublu obiectiv al PSD decât prin eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială?

Prin marginalizarea lui Șoșoacă, creierul operațiunii, Viorel Hrebenciuc, ar spera că publicul suveranist se va radicaliza și se va ralia în jurul unicului lider suveranist rămas în competiția pentru Cotroceni, George Simion. Astfel, acesta ar avea asigurată prezența în turul 2 al alegerilor prezidențiale, unde ar fi învins clar de Marcel Ciolacu. Socoteala din cotloanele PSD ar putea să nu semene deloc cu cea din realitate, după aceasta lovitură nedemocratică dată prin intermediul CCR. Tot mai mulți analiști cred că efectul va fi de boomerang și pentru Ciolacu și pentru PSD și chiar și pentru AUR. Există analize serioase care spun că voturile lui Șoșoacă nu se vor duce la Simion automat. Că PSD va reveni în percepția publică la același partid urât și în țară și în afară pentru că este anti-democratic. Și astfel PSD ar putea face chiar implozie la presiunea internă și externă după ce câțiva ani a lăsat senzația că se reformează și devine un partid echilibrat.

- Advertisement -

Dar visul lui Marcel Ciolacu și Viorel Hrebenciuc e altul. Ei speră că în săptămâna alegerilor parlamentare Ciolacu și Simion vor fi singurii lideri vizibili în campanie și vor funcționa ca locomotive electorale pentru PSD și AUR. Cele două partide ar ajunge astfel să domine viitorul Parlament.

Dacă ar fi așa, și publicul de dreapta nu va reacționa pe măsură, România ar putea ajunge într-o situație mai gravă decât în vremea lui Dragnea: un președinte pesedist și o guvernare și un Parlament dominate autoritar de PSD cu ajutorul AUR și al lui Simion. România poate ajunge, în doar câteva luni, un regim autoritar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img