spot_img
27.6 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăAnalizeMotreanu: Transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele de...

Motreanu: Transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele de transport rutier în țară la fiecare 8 săptămâni

-

Transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele de transport rutier în țară la fiecare opt săptămâni. Această prevedere din Pachetul de Mobilitate 1 a fost anulată printr-o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Este o victorie pentru transportatorii români, după eforturi în care m-am implicat, în calitate de europarlamentar, alături de colegii din delegația PNL România. Decizia de a contesta prevederile din Pachetul de Mobilitate UE, dezavantajoase pentru transportatorii din Europa de Est, a fost luată în 2020 de Guvernul liberal și de ministrul liberal al Transporturilor, afirmă europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

A fost un efort de echipă, în care s-au implicat și europarlamentari din alte țări din Europa de Est. Decizia CJUE demonstrează că poziția noastră a fost una corectă și în avantajul transportatorilor români. Uniunea Europeană are instituții puternice, independente și cărora te poți adresa pentru a se face dreptate, trebuie însă să o faci în mod profesionist. România își poate apăra interesele în Uniunea Europeană prin oameni bine pregătiți. Retorica extremistă, anti-UE, promovată de unele partide nu îi ajută pe cetățenii români, nu contribuie la rezolvarea problemelor, fiind doar un fals patriotism, mai spune Motreanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img