spot_img
19.3 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeChina îl scoate de pe roșu pe patronul Moët Hennessy Louis Vuitton

China îl scoate de pe roșu pe patronul Moët Hennessy Louis Vuitton

-

Averea fondatorului și președintelui grupului de companii LVMH, Bernard Arnault, a crescut cu 17 miliarde de dolari pe 26 septembrie, ajungând la 201 de miliarde de dolari, a raportat Bloomberg . Saltul a fost a treia cea mai mare creștere de o zi din viața miliardarului francez de 75 de ani.

- Reclama -

În același timp, notează agenția, până în dimineața zilei de 26 septembrie, Bernard Arnault era lider în pierderi – de la începutul anului 2024, averea sa a scăzut cu 24 de miliarde de dolari. Totuși, totul s-a schimbat după ce autoritățile chineze au anunțat măsuri de consolidare stimularea creșterii economice, promițând să susțină cheltuielile bugetare și să stabilizeze sectorul imobiliar aflat în dificultate.

- Advertisement -

Acțiunile LVMH au crescut cu 9,9% pe 26 septembrie, la 678,5 euro pe acțiune, potrivit datelor de la bursa Euronext Paris. Drept urmare, averea lui Arnault a crescut imediat cu 17,1 miliarde de dolari, astfel că aproape l-a ajuns din urmă pe Mark Zuckerberg, care ocupă locul trei în clasamentul mondial al oamenilor bogați cu o avere de 202 miliarde de dolari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img