spot_img
28.6 C
București
marți, septembrie 24, 2024
AcasăAnalizeFBI ii urmărește pe americanii care au luptat in Ucraina

FBI ii urmărește pe americanii care au luptat in Ucraina

-

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA și Biroul Federal de Investigații (FBI) au început să ii urmărească americanii care au plecat să lupte de partea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Politico scrie despre asta cu referire la cinci foști și actuali oficiali.

- Reclama -

Temerile au apărut de la cetățenii americani radicalizați care dobândesc abilități pe câmpul de luptă și își vor putea pune în practică experiența de luptă când se vor întoarce acasă. FBI și Ministerul Afacerilor Externe, în negocieri cu partea ucraineană, încearcă să stabilească identitățile americanilor care încearcă să se alăture Forțelor Armate ale Ucrainei, de asemenea, colectează informații despre americanii reveniți și examinează conturile de pe rețelele de socializare pentru retorică agresivă.

- Advertisement -

După cum notează Politico, pe toată perioada de observație de către FBI și Ministerul Afacerilor Externe, nici un american care a plecat în Ucraina nu a fost acuzat de extremism, dar unul dintre ei a ieșit din atenția departamentului. Vorbim despre americanul Ryan Wesley Routh, care este suspectat că a încercat să-l asasineze pe candidatul republican la președinție Donald Trump.

El a fost reținut pe 15 septembrie lângă un club de golf din West Palm Beach, unde juca Trump în acel moment. Bărbatul se afla cu o armă la câteva sute de metri de politician. Ofițerii de securitate l-au observat pe bărbat și au deschis focul, acesta a încercat să scape, dar a fost reținut. Trump nu a fost rănit. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img