spot_img
27.8 C
București
marți, septembrie 24, 2024
AcasăAnalizeWashington Post: Americanii dau ucrainienilor coordonatele unor ținte mai puțin importante

Washington Post: Americanii dau ucrainienilor coordonatele unor ținte mai puțin importante

-

Armata ucraineană depinde de primirea coordonatelor din partea Statelor Unite pentru atacuri cu arme occidentale de precizie, fără de care racheta este puțin probabil să-și atingă ținta, iar Washingtonul a refuzat uneori să ajute Kievul, scrie Washington Post.

- Reclama -

„Aceste arme sunt adesea folosite împotriva țintelor pe care le considerăm mai puțin importante”, a explicat sursa ziarului.

- Advertisement -

Până acum, Kievul nu a reușit să convingă autoritățile americane să ridice restricțiile asupra atacurilor împotriva Rusiei cu arme cu rază lungă de acțiune. Oficialii americani, vorbind sub rezerva anonimatului, au explicat publicației că stocul de rachete ATACMS și arme similare din Ucraina este atât de limitat încât permisiunea de a lovi în toată Rusia ar avea un efect redus asupra situației și ar putea duce la epuizarea rachetelor într-un câteva săptămâni sau chiar zile. 

Cu toate acestea, nu toate statele occidentale sunt de acord cu poziția SUA, notează WP, după ce a discutat cu unii oficiali și diplomați europeni. Unul dintre interlocutori a calificat argumentele Washingtonului drept stupide „la nivel tehnic și strategic” și a amintit, de asemenea, că doctrina militară a NATO prevede lovituri la distanță lungă în spatele liniilor inamice. Potrivit acestuia, deși ridicarea restricțiilor nu va determina câștigătorul conflictului, aceasta ar putea permite Ucrainei să perturbe logistica rusă și să vizeze centrele de comandă și depozitele de arme.

- Advertisement -

Un diplomat dintr-una dintre țările europene crede că Forțele Armate ucrainene au invadat regiunea Kursk pentru a arăta Vestului că Rusia nu va răspunde cu o lovitură nucleară. Oficialul ucrainean a sugerat că argumentul guvernului american că loviturile pe rază lungă sunt ineficiente a apărut „pentru că scuza anterioară [despre liniile roșii] nu mai funcționează”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img