spot_img
25.2 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăDezvaluiriServiciile secrete se bat pe seifurile cu informațiile explozive de pe epava...

Serviciile secrete se bat pe seifurile cu informațiile explozive de pe epava Bayesian

-

Iahtul Bayesian, care s-a scufundat în largul coastei Siciliei, avea seifuri rezistente la apă, unde ar fi putut fi stocate date confidențiale, scafandrii care examinau epava superyacht-ului au cerut să întărească securitatea navei din cauza temerilor că datele din seifuri ar putea fi de interes pentru serviciile de informații străine, inclusiv Rusia și China, relatează CNN cu referire la mai multe surse.

- Reclama -

Iahtul Bayesian s-a scufundat în largul coastei Siciliei în timpul unei furtuni din august. Șapte persoane au fost ucise, inclusiv miliardarul britanic Michael Lynch, numit „Bill Gates al Marii Britanii”. Nava era deținută de compania soției sale, Revtom Limited.

- Advertisement -

Potrivit CNN, Lynch a avut legături cu agenții de informații britanice, americane și alte agenții de informații prin companiile sale, inclusiv compania de securitate cibernetică pe care a fondat-o, Darktrace. Potrivit procurorilor italieni, iahtul de 56 de metri ar putea conține date extrem de confidențiale asociate cu o serie de servicii de informații occidentale, au declarat patru surse pentru canal.

Darktrace a fost vândut firmei de capital privat Thoma Bravo, cu sediul în Chicago, în aprilie, iar Lynch a fost consilier în știință, tehnologie și securitate cibernetică pentru prim-miniștrii britanici David Cameron și Theresa May, când au condus guvernul.

- Advertisement -

Se crede că nava avea seifuri rezistente la apă care conţin două hard disk-uri foarte criptate care conţin informaţii foarte clasificate, inclusiv parole şi alte date sensibile, a declarat una dintre surse pentru CNN.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img