spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeNicolae Ciucă: Proiectul liberal pompează miliarde de euro în economia reală

Nicolae Ciucă: Proiectul liberal pompează miliarde de euro în economia reală

-

Industria românească se poate revigora și poate redeveni un catalizator al economiei dacă primește sprijinul de care are nevoie. I-am cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să prezinte și în ședința Biroului Politic Național al PNL planul „România produce” – un proiect pe care l-am anunțat și definit de când eram premier – și al cărui scop este deblocarea potențialului economic al țării. Am decis astăzi în coaliția de guvernare să sprijinim, prin acest plan concret, reindustrializarea României, afirmă liderul PNL Nicolae Ciucă pe Facebook.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE NICOLAE CIUCĂ:

- Advertisement -

Proiectul liberal pompează miliarde de euro în economia reală, prin trei programe derulate în următorii ani:

Programul „Reînnoirea industrială a României” are o valoare de 3 miliarde euro și are trei direcții:

- Advertisement -

Pentru atragerea investițiilor private în economie a fost alocat un miliard de euro. Astfel, proiectele de cel puțin 150 milioane euro vor primi un grant de 30% din valoare.

Prin a doua direcție, se acordă 450 milioane euro pentru sprijinirea industriei cu impact în reducerea diferențelor dintre regiunile țării.

A treia direcție vizează decarbonizarea accelerată a industriei, printr-un sprijin de un miliard de euro.

Al doilea program (250 milioane euro) din planul național va stimula prelucrarea în țară a zăcămintelor. Resursele românești trebuie să fie procesate în țară, asigurând locuri de muncă pentru oameni și o întărire consistentă a exporturilor noastre.

Al treilea program va investi 300 milioane euro în dezvoltarea afacerilor locale. Companiile autohtone își pot crește valoarea și forța pentru deveni relevante pe piețele internaționale.

România este o țară a inovației, a oamenilor curajoși și a oportunităților. Am convingerea ca, printr-un plan de revitalizare, industria țării va fi mai solidă și mai competitivă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img