spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizePreședintele kazah către Scholz: Rusia este invincibilă in Ucraina

Președintele kazah către Scholz: Rusia este invincibilă in Ucraina

-

Din punct de vedere militar, Rusia este invincibilă in Ucraina, a declarat președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev la o întâlnire cu cancelarul german Olaf Scholz la Astana, scrie zakon.kz .

- Reclama -

„Adevărul este că din punct de vedere militar Rusia este invincibilă. Escaladarea în continuare a războiului va duce la consecințe ireparabile pentru întreaga umanitate și, mai ales, pentru toate țările direct implicate în conflictul ruso-ucrainean”, a spus Tokayev.

- Advertisement -

Șansa de a obține „cel puțin un armistițiu” a fost ratată la discuțiile de la Istanbul din 2022, dar oportunitatea de a realiza pacea încă există, a menționat el.

Tokayev a cerut să se analizeze cu atenție toate inițiativele de pace din diferite țări „și să ia decizia de a opri ostilitățile și apoi să se treacă la discutarea problemelor teritoriale”.

- Advertisement -

„În opinia noastră, planul de pace dintre China și Brazilia merită sprijin. Liderii statelor vin și pleacă, dar popoarele, în special popoarele vecine, trebuie să trăiască în pace și înțelegere reciprocă”, a spus Tokayev.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img