spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeTaie Putin uraniul, titanul și nichelul pentru Occident? "Trebuie să răspundem la...

Taie Putin uraniul, titanul și nichelul pentru Occident? „Trebuie să răspundem la acțiunile banditești ale Occidentului”

-

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin de a limita livrările de uraniu, titan și nichel destinate țărilor neprietenoase.

- Reclama -

„În primul rând nimeni nu va face, desigur, nimic în propriul său detriment, așa cum a spus, de altfel, și președintele. În primul rând, trebuie să răspundem nu la acțiunile neprietenoase, ci la acțiunile banditești împotriva noastră. Și, în al doilea rând, așa cum a arătat practica, nu există rău fără bine”, a subliniat Dmitri Peskov.

- Advertisement -

El a precizat că, la momentul respectiv, instituirea unui embargou asupra livrărilor de alimente occidentale a fost o decizie riscantă, dar care, într-un final, s-a dovedit corectă.

„În cei zece ani care au trecut, am constatat că am înlocuit în totalitate întregul sortiment cu produse alimentare autohtone. De aceea, deciziile de acest tip au uneori o influență destul de pozitivă pentru a ne determina la o înlocuire plină și mult mai înalt tehnologizată a importurilor”, a declarat secretarul de presă al liderului de la Kremlin.

- Advertisement -

Anterior, pe fondul restricțiilor privind furnizarea unui număr de produse din țări neprietenoase, președintele Putin a propus să fie analizată posibilitatea limitării exportului de uraniu, titan, nichel și alte bunuri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img