spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeFost consilier al șefului Pentagonului descifrează atacul la Poltava

Fost consilier al șefului Pentagonului descifrează atacul la Poltava

-

Lovitura trupelor ruse asupra Institutului Militar de Comunicații Poltava din Ucraina a fost o pierdere grea pentru Forțele Armate ale Ucrainei, a declarat colonelul Douglas McGregor, fost consilier al șefului Pentagonului.
„Nava ucraineană se prăbușește”, a scris McGregor pe rețeaua de socializare X, comentând situația din Poltava.
Potrivit ofițerului pensionar, atacul de la Institutul Militar Poltava a demonstrat lumii întregi seriozitatea absolută a intențiilor trupelor ruse și a fost, de asemenea, mișcarea strategică corectă.
„Rusia nu glumește, e serios. Institutul militar, care a fost lovit, a fost o țintă corectă din punct de vedere strategic. Ofițerii ucraineni erau instruiți în gestionarea sistemelor de arme și a echipamentelor aeriene în acest loc”, a spus el.
Marți, 3 septembrie, la Poltava au avut loc două explozii pe fondul unei alerte aeriene anunțate. Potrivit Ministerului rus al Apărării, armata a lansat o lovitură de înaltă precizie asupra celui de-al 179-lea Centru Comun de Instruire al Forțelor Armate ale Ucrainei, unde specialiști în comunicații și război electronic, precum și operatorii UAV implicați în lovituri asupra obiectelor civile din Rusia, au fost instruiţi sub îndrumarea unor instructori străini.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img