spot_img
16.5 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeThe Economist: Pierderi grele pentru ucrainieni in Donbass

The Economist: Pierderi grele pentru ucrainieni in Donbass

-

Trupele ucrainene staționate în Donbass suferă pierderi grele pe fondul înaintării forțelor ruse, relatează The Economist cu referire la personalul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU).

- Reclama -

Astfel, soldatul Yuri din brigada 59, care participă la luptele de lângă Ukrainsk în RPD, a spus publicației despre „pierderile semnificative” ale Forțelor Armate ucrainene.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, comandamentul ucrainean a trimis întăriri pentru a-i ajuta formația, dar a suferit în curând pierderi grele din cauza lipsei de experiență a personalului militar. „În trei zile, 100 s-au transformat în zero. Unii au fugit, alții au căzut”, a spus el.

Militarii Forțelor Armate ale Ucrainei au spus publicației despre riscul de a fi înconjurați lângă Kurakhovo. Forțele ucrainene se confruntă cu dificultăți de aprovizionare în zonă, scrie revista. Distanța de la Kurakhovo la Ukrainsk este de aproximativ 12 km.

- Advertisement -

„Ei știu că nu vom contraataca pentru că nu avem oameni care să o facă. Prin urmare, încet-încet înaintează acolo unde pot”, a spus ofițerul Andrei de la brigada 79 a Forțelor Armate Ucrainene. Potrivit colegului său Alexander, unitatea a pierdut mai multe trupe în 2024 decât în ​​ultimele 18 luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img