spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeOamenii de știință ruși susțin că au încheiat cu succes faza studiilor...

Oamenii de știință ruși susțin că au încheiat cu succes faza studiilor preclinice ale unui vaccin inovator împotriva cancerului

-

Oamenii de știință ruși au încheiat cu succes faza studiilor preclinice ale unui vaccin inovator împotriva cancerului, creat pe baza tehnologiei ARNm și au primit aprobare pentru prima etapă a studiilor clinice, a anunțat academicianul Andrei Kaprin.

- Reclama -

Vorbind la o conferință de presă, Kaprin a explicat că, după obținerea acestei aprobări din partea Ministerului Sănătății al Rusiei, va demara procesul de selectare a voluntarilor pentru participarea la studiile clinice. Selecția va fi efectuată de specialiști, ținând cont de indicațiile medicale, a menționat omul de știință.

- Advertisement -

Potrivit academicianului, noul vaccin reprezintă un progres considerabil în tratamentul afecțiunilor oncologice. Oamenii de știință au dezvoltat o abordare unică care permite crearea de vaccinuri personalizate pentru fiecare pacient pe baza analizei materialului lor tumoral. Acest lucru deschide noi perspective pentru combaterea mai eficientă a cancerului, a spus Kaprin.

La începutul lunii august, șefa Agenției Federale Medic-Biologice a Rusiei (FMBA), Veronika Skvorțova, a anunțat că organizațiile științifice ale FMBA lucrează la dezvoltarea unei serii de onco-vaccinuri, fiind deja încheiat ciclul complet de studii preclinice pentru un vaccin împotriva cancerului de colon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img