spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeBloomberg: Europa pierde războiul auto cu chinezii și americanii

Bloomberg: Europa pierde războiul auto cu chinezii și americanii

-

Producătorii de automobile europeni riscă să piardă în fața concurenților americani și chinezi în cursa globală pentru viitorul industriei auto din cauza decalajului în producția de vehicule electrice, a scris agenția Bloomberg.

- Reclama -

Agenția vede două motive pentru eșecuri. În primul rând, companiile europene nu au putut să proiecteze modele de vehicule electrice la prețuri accesibile pentru a concura cu Tesla și producătorii chinezi și chiar și cu versiunea electrică a lui Fiat 500, în mod tradițional ieftină pentru piața europeană, care costă aproximativ 35.000 de euro, ceea ce este de două ori mai scump decât aceeași mașină cu motor cu ardere internă. În al doilea rând, reducerea programelor de sprijin guvernamentale a subminat și mai mult interesul cumpărătorilor pentru mașinile electrice europene.

- Advertisement -

Agenția îl citează pe Ferdinand Dudenhoffer, directorul CAR-Center Automotive Research din Bochum, spunând că producătorii de automobile europeni „pierd din ce în ce mai repede avantajele de cost”.

„Efectul va fi că China va continua să-și extindă avantajele competitive naturale în materie de vehicule electrice, iar structurile de costuri din Europa vor continua să rămână în urmă”, a spus Dudenhoffer.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img