spot_img
16.6 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeUK a rămas fără lire sterline

UK a rămas fără lire sterline

-

Deficitul bugetar lăsat de fostul cabinet britanic, condus de Partidul Conservator, poate fi mai mare de 22 de miliarde de lire sterline raportate anterior, politica de majorare a impozitelor anunțată de guvernul laburist neputând rezolva această problemă, relatează SkyNews.

- Reclama -

Criza financiară publică cu care se confruntă guvernul Marii Britanii este mai mare de 22 de miliarde de lire sterline, deoarece numai deficitul din acest an fiscal a ajuns deja la 20 de miliarde de lire sterline. Din cauza aplicării îndelungate a politicii de majorare a impozitelor, autoritățile de la Londra vor trebui să renunțe la unele proiecte publice, pentru a reduce costurile publice.

- Advertisement -

Noul ministru al Finanţelor, Rachel Reeves, a declarat că fostul guvern conservator a ascuns situația reală a finanţelor publice. 

Premierul Keir Stamer a avertizat că Marea Britanie se confruntă cu o „gaură neagră” în administrarea bugetar și social, guvernul urmând să adopte măsuri stricte în toate domeniile, pentru a „repara fundația țării”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img