spot_img
17.8 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeICI București a participat la Cyber Champions Summit

ICI București a participat la Cyber Champions Summit

-

ICI București, reprezentat de Adrian-Victor Vevera, directorul general, a participat la conferința Cyber Champions Summit: ”a bridge between the Transatlantic and Asia-Pacific”, alături de Ambasada României la Canberra, prin E.S. Radu Gabriel Safta, ambasadorul României, și Dan Cîmpean, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DSNC).

- Reclama -

„România se angajează în promovarea securității cibernetice printr-o varietate de parteneriate strategice și proiecte de cercetare. Cooperarea cu parteneri globali și regionali este vitală pentru a aborda provocările complexe din zona de securitate cibernetică și pentru a îmbunătăți securitatea colectivă. Un exemplu elocvent este proiectul prin care dezvoltăm o platformă specializată în sectorul energetic, acesta reprezentând un pas semnificativ în îmbunătățirea capacității de a simula și de a răspunde amenințărilor cibernetice. Platforma generează automat scenarii virtuale, ceea ce ne permite atenuarea atacurilor cibernetice complexe asupra infrastructurii critice, consolidând reziliența națiunii noastre și a aliaților NATO.” a subliniat Adrian-Victor Vevera.

- Advertisement -

Cyber Champions Summit a fost dedicat cooperării în domeniul securității cibernetice la nivel NATO IP4, cu statele partenere din Indo-Pacific (Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Republica Coreea), reunind experți, oficialități și reprezentanți din mediul privat.

În marja participării la Summit, a avut loc o întâlnire bilaterală între oficialii români și omologii lor australieni din domeniul securității cibernetice, sub conducerea ambasadorului Brendan Dowling, responsabil pentru aspecte cibernetice și tehnologii critice. Această întâlnire, o premieră în relațiile bilaterale, a marcat un pas important în diversificarea și aprofundarea dialogului, deschizând noi oportunități de cooperare într-un domeniu care depășește granițele geografice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img