spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăMehedinți24 DE MICROBUZE ELECTRICE ȘCOLARE AU FOST PREDATE PRIMĂRIILOR DIN JUDEȚ

24 DE MICROBUZE ELECTRICE ȘCOLARE AU FOST PREDATE PRIMĂRIILOR DIN JUDEȚ

-

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți:

- Reclama -

“A venit momentul mult așteptat pentru mine, care am susținut implementarea acestui proiect, dar și pentru domnii primari și mai ales, pentru copiii care vor beneficia de condiții foare bune de transport de acasă la școală.

- Advertisement -

Am livrat astăzi primăriilor din județ, un număr de 24 de microbuze școlare, achiziționate de Consiliul Județean Mehedinți, cu finanțare europeană, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, Investiția I10.

Este vorba despre microbuze cu o autonomie de aproximativ 300 km, 16+1 locuri, dotate cu toate accesoriile de siguranță, inclusiv cele pentru copiii cu dizabilități.

- Advertisement -

Acest proiect răspunde nevoii de a asigura un transport școlar sustenabil, sigur și confortabil elevilor din județ și contribuie la reînnoirea parcului auto școlar.

Valoarea totala a proiectului este de 35.919.210.

Peste 3000 de elevi beneficiază de cele 24 de microbuze predate astăzi primăriilor care au montat deja stații de încărcare, urmând ca în perioada următoare, în cel mai scurt timp, să livrăm și diferența. Cele 7 microbuze pe care le avem deja vor fi predate atunci când primăriile eligibile își vor monta stațiile de încărcare. Termenul este sfârșitul anului, dar îmi doresc să le livrăm în cel mai scurt timp, astfel încât elevii să beneficieze de ele.

În paralel, avem, o altă licitație deschisă pentru încă două microbuze electrice , iar prin Ministerul Mediului, tot în licitație este achiziția unei noi serii de 10 microbuze hibride care să vină în completarea celor 31. La final, vom avea 43 de microbuze școlare noi pentru elevii din mediul rural.

Principalul scop al acestor proiecte este acela de a asigura condiții foarte bune de acces al copiilor în unitățile de învățământ și să scădem astfel, riscul de abandon școlar!

Noi, la Consiliul Județean, am făcut tot ce a stat în puterea noastră să implementăm aceste proiecte, sper ca domnii conducători auto, instruiți astăzi pentru a le utiliza, să le folosească într-un mod responsabil și să transporte în siguranță, copiii la școală.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img