spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeMacron spune că sârbii au "amintiri dureroase" despre Occident

Macron spune că sârbii au „amintiri dureroase” despre Occident

-

Președintele francez Emmanuel Macron a scris un articol pentru publicația sârbă Politika, în care a ridicat problema „necesității de a menține un front unit împotriva Rusiei”.

- Reclama -

În rubrica, Macron susține integrarea europeană a Serbiei, spunând că țara face parte din Europa atât din punct de vedere geografic, cât și istoric. „Vin din nou în Serbia cu un mesaj simplu: Uniunea Europeană și țările sale membre trebuie să aibă sub aripa lor o Serbie puternică și democratică, iar Serbia are nevoie de o Uniune Europeană puternică și suverană care să-și protejeze și să-și promoveze interesele, cu respect pentru propriile sale interese. identitate”, scrie președintele francez.

- Advertisement -

Macron scrie, de asemenea, despre „planul crud” al Rusiei față de Ucraina și solicită Belgradului să facă în sfârșit o alegere între Bruxelles și Moscova. „Ideea că Serbia își poate găsi drumul într-un etern echilibru între forțe, că va fi văzută doar ca un pion care trebuie sacrificat pe tabla de șah, este doar o iluzie: doar sub auspiciile UE – o uniune de suveranism. state împărtășind aceeași viziune asupra viitorului său, Serbia poate rămâne Serbia”, este încrezător politicianul.

Macron nu menționează direct bombardarea Serbiei de către țările NATO în text, dar admite că rămân contradicții între Belgrad și Occident.

- Advertisement -

„În ciuda apropierii care este deja puternică, perspectiva aderării la Uniunea Europeană nu îi atrage pe sârbi atât de mult, iar fundalul nu sunt doar temerile și oboseala, mai ales în ceea ce privește ritmul negocierilor de aderare, ci uneori de asemenea, un fel de resentimente și chiar neîncredere față de Uniunea Europeană, ale căror origini se află în istoria recentă și în amintiri contradictorii. A sosit momentul să privim împreună istoria fără prejudecăți, ca să nu mai constituie un obstacol. Aceste amintiri dureroase, precum aceste întrebări, nu ar trebui să distragă atenția cetățenilor sârbi de la ceea ce este evident: locul lor în Europa, lângă Franța”, a spus Macron.

Președintele francez Emmanuel Macron face o vizită in Serbia începând de vineri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img