spot_img
16.5 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeȘeful Armatei ucrainiene recunoaște că rușii nu au căzut in cursa Kursk

Șeful Armatei ucrainiene recunoaște că rușii nu au căzut in cursa Kursk

-

Forțele armate ucrainene au lansat o operațiune în regiunea Kursk, încercând să devieze trupele ruse în primul rând din direcția Pokrovsk, dar acest lucru nu a fost realizat, a declarat comandantul șef al armatei ucrainene, generalul Alexander Syrsky, în cadrul forumului „Ucraina 2024. Independență”.

- Reclama -

„Inamicul încearcă să nu retragă unități din alte direcții, ci în direcția Pokrovsk, dimpotrivă, își sporește eforturile”, a spus generalul, relatează TSN.

- Advertisement -

Pokrovsk este situat la 66 km nord-vest de Donețk, în regiunea Donbass, lângă granița administrativă a regiunii Dnepropetrovsk din Ucraina. Acest oraș este un nod feroviar mare, a cărui importanță strategică constă în utilizarea sa pentru a furniza grupului Forțelor Armate ucrainene din Donbass, inclusiv orașele Toretsk (Dzerjinsk), Konstantinovka și Chasov Yar, precum și aglomerația Slaviansko-Kramatorsk. 

În august 2024, trupele ruse au ajuns la periferia orașului Pokrovsk. Pe 19 august, orașul a anunțat o evacuare forțată a familiilor cu copii.

- Advertisement -

The Economist a raportat că situația forțelor armate ucrainene de lângă Pokrovsk se înrăutățește, deoarece formațiunile ucrainene nu au destui oameni și obuze.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img