spot_img
14.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeAssad pune condiții pentru împăcarea cu Turcia

Assad pune condiții pentru împăcarea cu Turcia

-

Relațiile dintre Siria și Turcia nu pot fi restabilite fără soluționarea problemelor care au cauzat ruperea lor, a declarat președintele sirian Bashar Assad.

- Reclama -

„Pe fondul actualei crize globale am încercat să luăm în considerare toate inițiativele propuse în contextul restabilirii relațiilor cu Turcia cât mai curând posibil și într-o manieră pozitivă. Dar nicio problemă nu poate fi rezolvată dacă cauzele reale sunt ignorate și relațiile nu pot fi restabilite fără soluționarea problemei care le-a cauzat reverența”, a spus el în discursul său adresat noii Adunări Populare (parlament).

- Advertisement -

Potrivit lui Assad, pentru a soluționa conflictul, părțile trebuie să fie deschise și să dorească sincer să afle ce anume împiedică restabilirea relațiilor. Partea turcă, în cuvintele sale, „continuă să persiste” în această chestiune. El a amintit că inițiativele privind normalizarea relațiilor dintre Damasc și Ankara pe care le-a menționat au venit din Rusia, Iran și Irak.

„Siria nu va renunța la drepturile sale la nicio discuție”, a subliniat președintele sirian, adăugând că actualele consultări indirecte dintre țara sa și Turcia nu au „principii fundamentale după care părțile ar putea fi ghidate în procesul de negociere”. Piatra de temelie pentru Damasc în această problemă este „retragerea Turciei de pe teritoriul sirian și anularea sprijinului pentru grupurile teroriste”, precum și demonstrația de respect față de suveranitatea Siriei, a subliniat Assad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img