spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăActualitateRealizarea infrastructurii de transport care va prelua gazul din Neptun Deep din...

Realizarea infrastructurii de transport care va prelua gazul din Neptun Deep din Marea Neagră şi îl va duce până în Austria pare o prioritate naţională pentru România

-

Conducta de transport gaze naturale Marea Neagră (Tuzla) – Podişor (Giurgiu), cea care va prelua de fapt gazul care va fi extras începând cu anul 2027 din perimetrul Neptun Deep, este gata în proporţie de 40%, arată raportul semestrial al Transgaz, compania naţională de transport al gazului natural, scrie ZF.

- Reclama -

Progresul este semnificativ având în vedere că ordinul de începere a lucrărilor pentru gazoductul

- Advertisement -

Tuzla-Podişor a fost semnat în urmă cu un an. Astfel, realizarea infrastructurii de transport care va prelua gazul din proiectul Neptun Deep din Marea Neagră şi îl va duce până în Austria pare o prioritate naţională pentru România. Nu acelaşi entuziasm este vizibil în a crea oportunităţi locale pentru a consuma aici gazul care va fi extras din Marea Neagră sau de a mişca alte proiecte energetice majore. Proiectul Neptun Deep este deţinut în proporţii egale de OMV Petrom (Austria) şi Romgaz (statul român), calitatea de operator fiind deţinută de OMV Petrom.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img