spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeViețile militarilor americani în Kosovo în pericol din cauza acțiunilor puse la...

Viețile militarilor americani în Kosovo în pericol din cauza acțiunilor puse la cale de premierul Kurti împotriva sârbilor

-

Purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat american , Vedant Patel, a declarat că SUA „nu vor ezita să facă tot ce este necesar pentru a asigura protecția personalului american” în Kosovo.

- Reclama -

Patel, întrebat de portalul „Pavlovic Today” despre modul în care Departamentul de Stat, după anunțul Priștinei că va deschide podul principal de pe Ibar din Kosovska Mitrovica, va reacționa pentru a proteja viețile soldaților americani din KFOR de acțiunile unilaterale ale Guvernul instituțiilor temporare.

- Advertisement -

Departamentul de Stat a declarat anterior că SUA nu sprijină în acest moment nicio mișcare pentru a schimba starea actuală a Podului Ibar și că deschiderea podului pentru traficul vehiculelor crește acum potențialul de violență și pune populația locală, precum și soldații KFOR. , inclusiv americani, în pericol.

Ambasadorul SUA în Kosovo, Jeffrey Hovenier, a declarat pe 13 august că în acest moment există un risc real legat de deschiderea podului de la Mitrovica, care ar putea afecta siguranța soldaților NATO, inclusiv a soldaților americani.

- Advertisement -

Priștina a anunțat deschiderea podului principal peste râul Ibar din Kosovska Mitrovica, deși Belgradul și sârbii din nordul Kosovo se opun, subliniind că acesta amenință securitatea sârbilor.

Prim-ministrul Serbiei, Miloš Vučević, a declarat joi că deschiderea podului ar fi o mișcare periculoasă care ar amenința securitatea și supraviețuirea sârbilor din Kosovo și Metohija.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img