spot_img
22.8 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeIonel Bogdan: Evenimentul "Hora la Prislop" a fost anulat, banii fiind direcţionaţi...

Ionel Bogdan: Evenimentul „Hora la Prislop” a fost anulat, banii fiind direcţionaţi spre proiectele de infrastructură

-

Evenimentul „Hora la Prislop”, care se organiza anual cu sprijinul administraţiilor judeţene din Maramureş, Suceva şi Bistriţa-Năsăud, a fost anulat, banii fiind direcţionaţi spre proiectele de infrastructură, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

- Reclama -

„Hora de la Prislop rămâne un eveniment de tradiţie pentru comunitatea maramureşeană. Manifestarea este organizată, de obicei, în colaborare cu judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud, iar datorită contextului politico-administrativ, am decis că ar fi mai înţelept să nu se desfăşoare în acest an. Se apropie alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale, avem multe priorităţi la nivel de dezvoltare unde ne-am asumat numeroase investiţii şi toate acestea au condus la luarea acestei decizii. Intenţia nu este de a minimiza importanţa Horei de la Prislop. Sunt convins că evenimentul va fi organizat în anii următori, fără să fie politizat de apropierea unor scrutinuri electorale, reflectând doar tradiţiile noastre frumoase şi valorile maramureşene care ne-au dus renumele departe”, a spus Ionel Bogdan.

- Advertisement -

Preşedintele CJ a subliniat că fondul financiar care ar fi fost alocat pentru aceste eveniment va fi direcţionat către investiţiile de infrastructură.

„Banii pe care i-am fi alocat pentru organizarea ediţiei din acest an au fost direcţionaţi în mod strategic către proiecte de infrastructură, educaţie şi sănătate. Acestea vor contribui în mod direct la îmbunătăţirea calităţii vieţii maramureşenilor, iar în final acesta este cel mai important aspect. Asta nu înseamnă că nu ne mai bucurăm de evenimente cultural – artistice. Sunt mai multe prevăzute pentru luna august, pe care le susţinem, care ne aduc efervescenţa necesară, dar şi vizibilitate şi beneficii economice imediate pentru comunitatea noastră”, a declarat Ionel Bogdan.

- Advertisement -

Acesta a subliniat că se aştepată ca decizia CJ să fie comentată în mediul politic şi să stârnească polemici.

„Sunt conştient că această decizie va fi cel mai probabil folosită de unii actori de pe scena politică pentru a genera polemici. Aceleaşi voci care ar fi dorit să politizeze evenimentul şi să îl folosească în scop electoral. Decizia este, însă una administrativă, iar cârcotaşilor le recomand să se bucure că actuala administraţie a judeţului mai face şi lucruri concrete pentru maramureşeni”, a mai adăugat Ionel Bogdan. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img