spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeO universitate maghiară a depășit Sorbona și King’s College

O universitate maghiară a depășit Sorbona și King’s College

-

Universitatea Semmelweis (SE) s-a clasat printre cele mai bune din lume în 14 domenii, printre care medicina cardiovasculară, în care a urcat 12 locuri pentru a ocupa locul 31 pe lista US News Best Global Universities – a declarat rectorul universităţii în emisiunea de marţi dimineaţă a televiziunii de ştiri M1.

- Reclama -

Béla Merkely a adăugat: acest clasament are o rezonanţă internaţională puternică, deoarece medicina cardiovasculară este un domeniu de excelenţă în lumea de astăzi, de care se leagă cele mai multe boli cardiovasculare şi cel mai mare număr de decese. 

- Advertisement -

Pentru a obţine acest rezultat, SE a trebuit să întreacă sute de universităţi din SUA şi Europa, precum Karolinska Institut din Stockholm, Universitatea Sorbona din Paris, King’s College din Londra şi universităţile Boston şi Washington din SUA – a precizat Béla Merkely.

Acesta a adăugat că, în ultimii 15 ani, universitatea – şi în cadrul ei Clinica de Cardiologie şi Medicină Vasculară din Városmajor – cunoaşte o dezvoltare sistematică a infrastructurii şi a resurselor umane. 

- Advertisement -

El a subliniat: la clinică se efectuează peste 15 000 de operaţii şi nu există nicio intervenţie care nu ar putea fi realizată. 

Béla Merkely a mai spus că SE joacă, de asemenea, un rol major în dezvoltarea asistenţei medicale în regiune şi că, în timpul preşedinţiei ungare a UE, prioritatea cheie pentru sănătate este combaterea bolilor cardiovasculare şi elaborarea unui plan de acţiune comun al UE.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img