spot_img
22.8 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizePutin spune de ce ucrainienii au atacat in Kursk

Putin spune de ce ucrainienii au atacat in Kursk

-

Președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri privind situația din regiunea Kursk , a declarat că Ucraina încearcă să-și îmbunătățească poziția de negociere prin operațiuni militare în această regiune.

- Reclama -

„Despre ce fel de negocieri putem vorbi cu oameni care atacă fără discernământ civilii, infrastructura civilă sau încearcă să creeze o amenințare la adresa instalațiilor de energie nucleară?” – a întrebat șeful statului rus.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, situația arată de ce Kievul a respins propunerile de pace de la Moscova și „mediatori interesați și neutri”. El a spus că Ucraina îndeplinește voința Occidentului, care luptă împotriva Rusiei „cu mâinile ucrainenilor”.

Putin a numit oprirea ofensivei trupelor ruse în Donbass drept un alt obiectiv al Kievului. Totuși, potrivit acestuia, ritmul operațiunii de acolo nu a scăzut, ci a crescut de o dată și jumătate. În plus, consideră șeful statului, Ucraina vrea să „semene discordia” în societatea rusă și să intimideze oamenii, dar rușii au susținut „în unanimitate” pe toți cei care au avut probleme și armata.

- Advertisement -

Putin a numit principala sarcină cu care se confruntă Ministerul Apărării de a scoate Forțele Armate ale Ucrainei de pe teritoriul Rusiei și apoi de a acoperi frontiera de stat împreună cu serviciile de frontieră.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img