spot_img
16.5 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeOmul cheie din Georgia a refuzat întâlnirea cu congresmenii americani

Omul cheie din Georgia a refuzat întâlnirea cu congresmenii americani

-

Fondatorul partidului de guvernământ Visul Georgian și președintele său de onoare, Bidzina Ivanishvili, au refuzat să se întâlnească cu congresmenii americani care au sosit în țară din mai multe motive, a declarat prim-ministrul Irakli Kobakhidze.

- Reclama -

„Dl Bidzina Ivanishvili a explicat foarte clar motivele, iar aceste motive au fost explicate direct partenerilor noștri americani. Cât despre măsura în care această explicație poate deveni publică, depinde de Bidzina Ivanishvili, depinde de partenerii noștri americani”, a spus el.

- Advertisement -

În mai, Ivanishvili a refuzat de asemenea o întâlnire cu secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, James O’Brien, care se afla în vizită în Georgia.

Senatorul american din New Hampshire Jeanne Shaheen și congresmanul Mike Turner au sosit în Georgia pe 9 august. S-au întâlnit cu președintele țării, Salome Zurabishvili. Întâlnirea a fost dedicată problemei parteneriatului strategic dintre Georgia și Statele Unite, precum și problemelor relațiilor bilaterale. După cum a explicat Turner, congresmenii au vizitat țara pentru că partea americană este preocupată de starea dialogului bilateral.

- Advertisement -

Relațiile dintre Tbilisi și Washington s-au înrăutățit după adoptarea legii privind agenții străini în Georgia. Examinarea documentului a fost însoțită de proteste în masă. Oponenții inițiativei o compară cu legea corespunzătoare din Rusia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img