spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeFurtul de cadavre in China

Furtul de cadavre in China

-

Un grup criminal care a sustras cadavre din crematorii și laboratoare medicale pentru fabricarea de proteze medicale a fost descoperit în China. Înainte de arestare, infractorii au reușit să câștige aproximativ 380 de milioane de yuani (aproximativ 53 de milioane de dolari) din această afacere ilegală, furând peste 4 mii de cadavre, scrie South China Morning Post (SCMP), citând o declarație a șefului Beijing Brave, firma de avocați Yi Shenhua.

- Reclama -

Potrivit avocatului, poliția din Taiyuan, capitala provinciei de nord Shanxi, investighează în prezent furtul pe scară largă a cadavrelor, ale căror oase au fost ulterior folosite pentru a face grefe osoase alogene, care sunt, de asemenea, folosite pentru tratarea dinților, oaselor și articulațiilor. Și Shenghua a remarcat că Shanxi Aorui Biomaterials cumpărase ilegal corpuri și membre în provinciile Sichuan și Shandong, precum și în regiunea autonomă Guangxi Zhuang.

- Advertisement -

Un purtător de cuvânt al Procuraturii Taiyuan a confirmat SCMP că procurorii locali investighează acuzațiile conform cărora o bandă criminală „fură și revinde cadavre pentru profit”. În același timp, departamentul a refuzat să dezvăluie informații mai detaliate, numind cazul „destul de complex”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img