spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeKosovo ațâtă spiritele cu Serbia. Forța sub comanda NATO avertizează

Kosovo ațâtă spiritele cu Serbia. Forța sub comanda NATO avertizează

-

Forţa de pace din Kosovo (KFOR), aflată sub comandament NATO, l-a avertizat marţi pe guvernul kosovar cu privire la orice tentaţie de a redeschide pentru automobile podul de la Mitrovica (nordul Kosovo) ce leagă partea de nord a oraşului, locuită majoritar de sârbi, de cea de sud, populată de albanezi, transmite AFP.

- Reclama -

”KFOR menţine o prezenţă permanentă pe pod şi efectuează patrulări periodice în zonă pentru a asigura stabilitatea şi securitatea, în beneficiul tuturor comunităţilor”, afirmă KFOR într-un comunicat.

- Advertisement -

”Nu vom ezita să luptăm contra oricărei acţiuni care ar putea pune în pericol securitatea şi stabilitatea regională, cu deplina respectare a mandatului nostru”, adaugă comunicatul citat.

Podul de la Mitrovica, ridicat peste râul Ibar, este un simbol al divizării oraşului şi al tensiunilor ce persistă în nordul Kosovo de la finalul războiului din 1999.

- Advertisement -

Reacţia KFOR survine după o ”inspecţie tehnică” a podului, desfăşurată marţi dimineaţă, efectuată de mai mulţi membri ai guvernului, printre care ministrul de interne Xhelal Sveçla, potrivit media locale.

Premierul kosovar Albin Kurti a declarat săptămâna trecută, într-o întâlnire cu mai mulţi ambasadori, că podul ”ar trebui să fie deschis”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img