spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeChina a testat trenul cu viteza de 1000 km/h

China a testat trenul cu viteza de 1000 km/h

-

Un sistem inovator de transport maglev ultra-rapid (UHS) a finalizat recent un test demonstrativ în provincia Shanxi din nordul Chinei, marcând un nou pas înainte pentru trenul maglev capabil să atingă viteze de până la 1.000 de kilometri pe oră, transmite agenția chineză de știri Xinhua.

- Reclama -

Sistemul de transport UHS cu levitație magnetică (maglev) și tuburi cu vid scăzut, dezvoltat în colaborare de către compania de stat China Aerospace Science and Industry Corporation Limited și provincia Shanxi, a încheiat cu succes testul demonstrativ al proiectului său de încercare la scară completă, conform unui raport publicat de Science and Technology Daily.

- Advertisement -

Lucrările de construcție ale sistemului de transport UHS maglev au fost demarate în județul Yanggao în aprilie 2022. Sistemul integrează tehnologia aerospațială cu tehnologia de transport feroviar terestru, având ca obiectiv atingerea unei viteze de deplasare a trenurilor de 1.000 de kilometri pe oră.

În viitor, acest sistem ar putea fi utilizat pentru transport între grupurile de mega-orașe din China, făcând posibilă deplasarea de la Beijing la Shanghai în doar aproximativ o oră și jumătate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img