spot_img
16.6 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeCei mai apropiați aliați ai Israelului fac presiuni pentru limitarea răspunsului la...

Cei mai apropiați aliați ai Israelului fac presiuni pentru limitarea răspunsului la agresiunea anunţată de Iran

-

Unii din cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, care se pregătesc să ajute această ţară să respingă un posibil atac din partea Iranului, fac presiuni asupra autorităţilor israeliene să îşi limiteze răspunsul la agresiunea anunţată de Teheran, conform canalului public de ştiri israelian Kan, informează EFE.

- Reclama -

Aliaţii, în frunte cu Statele Unite, au reamintit Israelului că obiectivul este evitarea unui război regional, prin urmare trebuie să fie reţinut în reacţia sa, conform Kan.

- Advertisement -

Din acest grup fac parte ţări care au ajutat Israelul în aprilie să respingă atacul cu 350 de drone şi rachete pe care regimul de la Teheran l-a lansat ca răzbunare pentru atacul israelian de la Damasc în care au murit mai mulţi membri ai Gardienilor Revoluţiei şi care se pregătesc acum să procedeze în mod similar în contextul unei escaladări a tensiunii între Israel şi Iran.

Situaţia a escaladat după asasinarea, pe 31 iulie, a liderului politic al grupării islamiste Hamas, Ismail Haniyeh, într-un atac în Teheran, pe care autorităţile iraniene îl atribuie Israelului.

- Advertisement -

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a ameninţat cu răzbunarea, iar luni Gardienii Revoluţiei au avertizat că Israelul „îşi sapă mormântul”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img